„Vairuoti „Polo GTI R5“ – tai mūsų komandos svajonės išsipildymas. Nekantraujame išbandyti šį automobilį lenktynių trasoje ir padovanoti fanams neįtikėtiną pasirodymą. Tikime, kad su šiuo bolidu mes būsime pasiruošę naujoms aukštumoms. Pirmasis mūsų startas su „Polo GTI R5“ planuojamas „ERC Rally Poland“ birželio pabaigoje“, – sakė Vytautas Švedas.

„Naujasis „Polo GTI R5“ yra išskirtinis ralio automobilis, apginkluotas technologijomis ir moderniausiais sprendimais, kurie ralio trasoje užtikrina saugumą, stabilumą ir greitį. Didžiuojamės, kad iš 30 pagamintų automobilių, bent vieną vairuos Baltijos šalių komanda. „Volkswagen“ šį sezoną linki „Juta Racing“ geriausių rezultatų. Mes esame užtikrinti, kad „Polo GTI R5“ pabrėš neeilinius vairuotojo sugebėjimus“, – teigė „Volkswagen“ prekės ženklo vadovas Justas Nekrošius.

„Polo GTI R5“ buvo sukurtas vadovaujantis ta pačia filosofija, kaip ir neįtikėtinai sėkmingas „Polo R WRC“. Tačiau „Polo GTI R5“ buvo kuriamas taip, kad atitiktų griežtus WRC2 reikalavimus, kuriuos nustatė Tarptautinė automobilių federacija FIA. Kadangi WRC2 automobilių galia smarkiai apribota, gamintojai visą dėmesį sutelkia į aerodinamiką, valdymą, važiuoklę, pakabą ir kitus parametrus.

„Polo GTI R5“ širdis – 1,6 litro darbinio tūrio variklis, kurio 2,0 litro versiją galima rasti „Polo GTI“, „Golf GTI“ ir „Golf GTI TCR“. Kaip reikalauja WRC2 taisyklės, variklio darbinis tūris – 1600 cm3, o galia – 200 kW, kuri į keturis varančiuosius ratus perduodama per penkių laipsnių sekvencinę pavarų dėžę.

Automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,1 sekundės ir pasiekia 200 km/val. maksimalų greitį. Keturių durų plieno kėbulas sutvirtintas vadovaujantis FIA taisyklėmis ir papildomomis apsaugos priemonėmis. „Polo GTI R5“ ilgis – 4067 mm, plotis – 1942 mm, aukštis – 1372 mm, o ratų bazė – 2540 mm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją