Pirmą kartą prie R5 klasės automobilio vairo sėsiantis Vytautas Švedas, kurio mikrodvikovos su V. Žala automobilių sporto gerbėjai itin laukia, patikino, kad šįkart pagrindinis varžovas bus išsinuomotas „Škoda Fabia R5“ automobilis.

„Korekcijos „Rally Žemaitija“ greičio ruožuose nepakeitė pagrindinių trasos charakteristikų – žvyrkeliai tvirti, pakankamai platūs ir greiti. Ralio išvakarėse lietaus čia iškrito labai simboliškai, gruntas neišmirko, liko kietas, todėl spėju, kad turėsim vieną greičiausių trasų per paskutiniuosius metus“, – akcentavo V. Švedas.

Klausiamas kaip pasiruošė mūšiui su V. Žala, „Juta Racing“ komandos lyderis patikino, kad kalbėti apie visavertę konkurenciją su Vaidotu kalbėti pernelyg anksti.

„Labai smarkiai skiriasi mūsų buvimo R5 klasės automobilyje laikas. Vaidas debiutavo lygiai prieš metus ir įveikė berods penkis Lietuvos čempionato etapus pernai, šiemet demonstravo nepriekaištingą tempą Europos čempionate „Rally Liepaja“ ir yra puikios sportinės formos. Mes kol kas treniruočių režimu nuvažiavom apie 55 kilometrus. Kadangi lyginant su senąja mūsų technika čia beveik viską – nuo akseleratoriaus spaudimo iki stabdymo taškų parinkimo – reikia daryti kitaip nei esame įpratę, kol kas prieš kiekvieną posūkį reiks įtemptai galvoti apie trajektorijos konstravimą. Greitesni būsim, kai visa tai galėsim daryti automatiškai. Tam reikia nuvažiuoti bent 400-500 km greičio ruožų“, – sakė V. Švedas.

Praėjusių metų Lietuvos ralio čempionate triumfavęs Giedrius Notkus taip pat prognozavo, kad favoritais laikomi ekipažai – latvis Janis Vorobjovas, Martynas Samsonas, Vytautas Švedas bei keletas svečių iš Lenkijos, atvykusių su R5 klasės automobiliais, greičiausiai kovos tik dėl antrosios vietos.

„Tikėtina, kad V. Žala nuvažiuos neatsisukdamas, nes paskutiniaisiais metais jis lekia labai tiksliai, labai drąsiai ir labai greitai. Netikėtumų galima tikėtis iš svečio iš Lenkijos Arono Domžalos. Jis turi labai solidžią patirtį, yra sėkmingai įveikęs Dakarą, o pernai ir „Žemaitijos ralyje“ su „Subaru Impreza“ stabiliai vežė labai gerus laikus. Su „Škoda Fabia R5“ jis bus labai rimtas varžovas visiems“, – spėjo G. Notkus.

Dukart – 2015 ir 2017 metais – „Žemaitijos ralyje“ pergalę šventęs Janis Vorobjovs šįkart startuos su savadarbiu, tačiau itin greitu „Mitsubishi Mirage“ automobiliu.

„Mes šiais metais ambicingų planų neturėjom, todėl po žiemos ralio ant žvyro dangos startavom vis porą kartų, tačiau dėl technikos kaprizų nei karto nepasiekėm finišo. Vadinasi ir čia labai greiti negalim būti net teoriškai. Kita vertus, neturim jokio psichologinio spaudimo ir važiuosim mėgaudamiesi pačiu procesu. Žemaitijoje tai nesunku padaryti, nes organizatorių darbas nusipelno pačių nuoširdžiausių komplimentų“, – tikino Latvijos ralio žvaigždė.

Klausiamas, už ką balsuotų totalizatoriuje, Janis taip pat minėjo V. Žalos ir buvusio savo šturmano Andrio duetą.
Pastaraisiais metais galingiausią ralio techniką prisijaukinti į aukščiausią lygą pereinantiems pilotams padedantis Mindaugas, taip pat tikino, kad tik gedimai gali sutrukdyti V. Žalai finišą pasiekti pirmam.

„Tarp automobilių, varomų viena ašimi, ko gero dominuos Martynas Samsonas su BMW 3.0 litrų darbinio tūrio varikliu. Šis derinys – Martynas + BMW – apskritai yra panašus į atominę bombą. Turint galvoje, kad šiais metais dar balandžiui nesibaigus Martynas su šturmanu Ervinu Snitku jau buvo suspėjęs startuoti net 8 raliuose – daugiau nei numatyta visame mūsiškių lenktynių sezono kalendoriuje iki pat spalio vidurio – galima tik įsivaizduoti, kokia gera jo sportinė forma“, – samprotavo M. Varža.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją