„Junior Buggy“ įskaitoje Bauskėje startavo dvylika dalyvių, o finišą pasiekti pavyko devyniems iš jų. Nugalėtoju šioje įskaitoje tituluotas Nyderlandų atstovas Bartas Van Der Puttenas. Antroje vietoje finišavo čekas Jakubas Novotny, o ant trečiojo laiptelio žengė lyderio tautietis Stynas Jaspersas.

„Buggy 1600“ klasė buvo itin lietuviška. Čia pasirodė net penki mūsų šalies atstovai – Tautvydas Urba, Gintaras Morkevičius, Saulius Žunda, Laurynas Petraška ir Tomas Zavarskis. Būtent pastarąjam lenktynininkui pavyko pasirodyti geriausiai. Tomas Zavarskis vienintelis iš mūsų tautiečių pateko į finalą, tačiau pasiekti finišo jam taip ir nepavyko. Sportininkas susidūrė su kitu varžovu.

„Pirmą kvalifikaciją baigiau trečioje vietoje, antroje buvau trečias, trečioje kvalifikacijoje finišavau ketvirtas. Patekau į B finalą ir baigiau penktas. Finale važiavau septintas, bet likus iki finišo maždaug pusantro rato susidūriau su vokiečiu ir nulaužiau vairo traukę, todėl sustojau. Likau devintas. Dabar turime keletą dienų susitvarkyti techniką ir vyksime į Vilkyčius“, - sakė Tomas Zavarskis.

„Super Buggy“ įskaitoje, kur sportininkai varžosi pačiais galingiausiais bagiais, nugalėtoju tapo vokietis, ilgametis šių varžybų dalyvis bei favoritas Berndas Stubbe. Antras finišavo Nyderlandų sportininkas Mike Bartelenas. Čekas Jacekas Kubičekas laimėjo trečiosios vietos taurę.

„Touring Autocross“ įskaitoje, kur lenktyniaujama kėbuliniais automobiliais, triumfavo Rusijos sportininkas Matvey Furazhkin. Jam iš paskos finišavo du čekai – atitinkamai Vaclavas Fejfaras ir Janas Bartosas.

Iš viso šiose varžybose, keturiose technikos klasėse startavo 72 dalyviai. Pačios gausiausios įskaitos buvo „Super Buggy“ ir „Buggy 1600”. Jose atitinkamai startavo 24 ir 26 dalyviai.

Tokio paties gausaus dalyvių būrio laukiama ir Lietuvoje, Vilkyčių autosporto komplekse, kur jau artėjantį savaitgalį, birželio 8-9 dienomis bus surengtas trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas.

Automobilių krosui neabejingi ir birželio 8-9 dienomis Vilkyčiuose apsilanksiantys žiūrovai, kurie jau gali įsigyti išankstinius bilietus. Varžybos vyks dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį, todėl žiūrovams suteikta galimybė įsigyti tik vienos arba abiejų dienų bilietus. Galima rinktis stovimas vietas arba įsikurti specialiai žiūrovams įrengtose patogiose tribūnose.

Prekyba bilietais vyks ir renginio dienomis prie trasos. Abi dienas greta žiūrovų zonų veiks ir maitinimo vietos, tad žiūrovams nebūtina į trasą vežtis savo užkandžius – viską bus galima įsigyti vietoje. Vaikai iki 7 metų stebėti varžybas galės nemokamai, nuo 7 iki 12 metų vaikams bilietų kaina perpus mažesnė. Jaunieji varžybų svečiai galės mėgautis batutais ir kitais atrakcionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją