Istorija prasidėjo visai nekaltai – žaidimais kieme. Kiek daugiau nei pusmetį D. Radzevičiūtė džiaugiasi nauju draugu – vokiečių aviganiu vardu Boltas. Įprastos žaidimų sesijos metu jaunėlis kiek neįvertino savo gabaritų ir visu svoriu įsirėžė į šeimininkę, parversdamas ją ant žemės. Apie 30 kilogramų sverianti „raketa“ tikrai gali nuskriausti, tačiau tai nebuvo pirmas atvejis, kai šuniukas pasistumdo stipriau, tad situaciją nurašiusi į „kol ženysiuos, sugis“ sąrašą, mergina pradėjo ruoštis pirmajam Lietuvos drifto čempionato etapui Rygoje.

Pasiruošimas sekėsi tipiškai – paskutinę naktį surinktas automobilis, minimalūs testai ir pirmyn į „Bikernieki“ trasą. Tiesa, skausmai iš šono nesitraukė, tačiau laiko apie galvoti nebuvo. Mintis, jog kažkas iš tiesų yra negerai užklupo jau prie starto linijos: „Priėjęs teisėjas pastebėjo, jog mano saugos diržai kiek laisvi, tad paėmęs už galų, jos įveržė tinkamai. Tuo tarpu man akyse aptemo. Skausmas stipriai pervėrė šoną, tačiau pagalvojau, kad galbūt teisėjas labai stiprus pasitaikė ir kiek persistengė. Kaip dabar jau aišku, tai turbūt buvo momentas, kai vienas iš dviejų mano lūžusių šonkaulių perskrodė man plautį“, – pasakoja mergina.

Deimantė Radzevičiūtė

Net ir tokia prieš startinė terapija nesustabdė noro lėkti. Kvalifikacijoje užėmusi 25 vietą, D. Radzevičiūtė stojo į kovą poriniuose važiavimuose. Čia sekėsi ne taip gerai, tad po dar dviejų važiavimų, jos pasirodymas buvo baigtas. Susikrovus daiktus ir patraukus namo į Druskininkus skausmai tęsėsi, tačiau juos malšino praloštos kovos liūdesys.

„Pirmadienį supratau, kad kažkas tikrai yra ne taip ir kreipiausi į medikus. Jie didelėmis akimis pažiūrėjo į mane ir išvežė tiesiai ant operacinio stalo. Saugos diržų priveržimas ir perkrovos automobilyje bei kelionėje buvo pridarę pakankamai žalos, tad laukti nebuvo kada“, – tęsia komandos „ragana“ pravardžiuojama mergina.

Deimantė Radzevičiūtė

Operacija praėjo sėkmingai, tačiau gydytojų verdiktas buvo skaudus – jokio automobilių sporto bent jau 1,5 mėnesio. Etapas Alytuje pasilaidojo pats, tačiau viltys dėl „Liqui Moly UpHill Drift“ dar teoriškai gyvos.

„Sulaukiau ne vieno palaikančio pasisakymo, tačiau kol kas geriausias buvo iš vienos draugės: Benediktas Vanagas su sulūžusiu riešu skundėsi skausmais, o Tu su kiauru plaučiu sau ramiu veidu važiavai“, – dabar su šypsena į situaciją žiūri sportininkė.

Šį trečiadienį visi klausimai bus atsakyti – Deimantės laukia rentgeno procedūros, kurios atskleis ar šį savaitgalį ji gaus progą susirungti su dar keturiomis dešimtimis „Semi PRO“ lygos dalyvių ar vis tik teks kolegas palaikyti iš žiūrovų zonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)