„Laikas žengti dar vieną žingsnį į priekį, – sako „Liqui Moly UpHill Drift“ organizatorius Linas Ramoška. – Per keletą metų mums pavyko išsikraustyti iš automobilių stovėjimo aikštelių ir imtis mažųjų trasų, bei autodromų, tačiau matydami dalyvių pastangas, supratome, jog to negana. Laikas „Semi PRO“ lygos pilotams imtis kone rimčiausio išbandymo per šios lygos istoriją – Kačerginės kalno.“

Tiek PRO lyga, tiek ir „Semi PRO“ lygos šį kartą šturmuos tą pačią trasos atkarpą. Tiesa, atsižvelgdami į saugumo reikalavimus, organizatoriai važiavimo trajektoriją keis taip, kad išvengti itin didelio greičio.

„PRO lyga ten važiuoja 150–170km/val. greičiu, kas yra kiek per daug šią trasą pirmą kartą išbandysiantiems lygos vidutiniokams, tad parinksime kiek kitokią važiavimo trajektoriją, bei neleisime tiek daug pagreitėti, taip sukurdami didelį, bet įveikiamą iššūkį“, – tęsia organizatorius.

Lietuvos drifto čempionato etapas Nemuno žiedo trasoje

Šis etapas taip pat bus svarbus ir PRO lygos dalyviams – šiemet jiems skirtos vos penkerios varžybos, tad norint kovoti dėl čempiono titulo, privalu dalyvauti visose. Organizatoriai pasidžiaugė, jog jau yra garantuoti itin stipraus dalyvių penketo pasirodymu.

Andrius Vasiliauskas, Aurimas Vaškelis, Benediktas Čirba, Donatas Macpreikšas, bei Andrius Čibirka – visus šiuos veidus garantuotai išvysite birželio 1-ąją. Taip pat, tikimės pagaliau išvysti naująjį Vyganto Rimkaus bolidą – važiavimas su skolintu automobiliu pirmame etape Rygoje jam nesutrukdė būti pirmu lietuvių tarpe, tačiau jau laikas į dienos šviesą ištraukti tikrąjį šio sezono ristūną“, – pasakoja L. Ramoška.

Dvi dienos drifto, gausybė aukštesniųjų klasių dalyvių ir itin greita, bei pavojinga trasa – receptas tikrai įspūdingam savaitgaliui. „Liqui Moly UpHill Drift“ įvyks Kačerginės „Nemuno žiede“ gegužės 31–ąją ir birželio 1–ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją