„Aš jau senai svajojau apie askirą lygiaverčių gamyklinių automobilių klasę, tačiau gamykliniai automobiliai visada buvo itin brangūs ir įpratome savo kieme lenktyniauti tuo, ką pagaminame garaže. Svajojau, bet prieš kelis metus apie tai dar net nepagalvodavau, kad Baltijos šalyse galės vykti pasaulio pripažinimo gamyklinių automobilių lenktynių čempionatas, tačiau pasirodžius TCR klasės technikai jau tikėjausi, kad tai gali išaugti į kažką stipraus“, – dar prieš startą entuziazmu lenktyniauti tryško „DHL Racing“ lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas.

Priekine ašimi varomi TCR klasės automobiliai, turintys 2 litrų darbo tūrio, 350 AG išvystančius variklius visame pasaulyje išpopuliarėjo vos per galis metus. Jie itin greiti, jų važiuoklės sureguliuotos taip, kad trasoje lekia greičiau už gerokai galingesnius namų konstrukcijos BMW, itin patikimi, o kaina nesikandžioja. Be to, oficialiuose čempionatuose dalyvaujanti technika organizatorių yra pastoviai vienodinama. Kad ir kaip gamintojai stengtųsi savo mašinas daryti greitesnes nei konkurentų, po kiekvienų varžybų labiau išsišokusiems organizatoriai prideda daugiau svorio, pakelia automobilį aukščiau nuo žemės. Kadangi automobiliai neleidžia įgyti pranašumo, trasoje lenktyniauja tik vairuotojai ir viso pasaulio regionuose vykstančios TCR lenktynės dėl itin artimos kovos savo populiarumą augina kaip ant mielių.

Dalyvių daugiau nei pas britus

Į „TCR Baltic“ čempionato pirmąsias lenktynes iš viso užsiregistravo net 11 automobilių. Tačiau po šeštadienį vykusių Šiaurės šalių zonos 6 valandų ištvermės lenktynių sekmadienį prie starto linijos sveiki likę 9-ni. Daugiau nei tą patį savaitgalį vykusiame Didžiosios Britanijos TCR čempionato starte, kur pasirodė tik 6 automobiliai.

Kvalifikacijoje Rygos Bikerniekų trasą greičiausiai įveikė estas Mattias Vehtel su „Honda Civic TCR“, per 1:23.681 min. Antrąją startinę poziciją sau užsitikrino Ramūnas Čapkauskas su „Cupra TCR“, nuo esto atsilikęs 0.483 sekundės. Trečias – Julius Adomavičius, taip pat su „Cupra“, 3,6 km ilgio ratą apvažiavęs per 1:24.551 min.

Prasidėjus lenktynėms jau pirmame posūkyje Ramūnas Čapkauskas išsiveržė į priekį. Kol estas gynėsi nuo jį atakavusio Juliaus Adomavičiaus lįsdamas į vidinę posūkio dalį, Ramūnas tvarkingai apvažiavo besipešančius ir nurūko tolyn, kad iki pat finišo niekas jo taip ir nepavijo. Dar lenktynių metu parodė geriausią rato įveikimo laiką taip iškovodamas pirmąją starto poziciją antrosioms „TCR Baltic“ čempionato lenktynėms.

Pirmosiose Baltijos šalių TCR čempionato lenktynėse Ramūnas Čapkauskas buvo nepavejamas

Čapkauskas buvo nepavejamas

Per vieną savaitgalį vyksta dvi atskiros TCR automobilių lenktynės, už kurias skiriami atskiri taškai. Antrosiose lenktynėse iš pirmosios pozicijos startavo geltonasis DHL automobilis, už jo – estas M. Vahtel, trečioje vietoje – Egidijus Valeiša su „Hyundai i30 N TCR“, Julius Adomavičius – ketvirtoje. Antrosioms lenktynės starto pozicijos skirstomos pagal greičiausiai įveiktus ratus pirmosiose lenktynėse.

Ramūnas Čapkauskas kaip sustartavo, taip ir finišavo: pirmas. Ir dar kartą parodė greičiausią rato įveikimo laiką. O už jo dalyviai pešėsi kaip reikiant. Galiausiai Julius Adomavičius prasibrovė iki antrosios vietos, estas M. Vehtel liko trečias.

„Labai džiaugiuosi šiomis lenktynėmis. Jose startavo tikrai daug greitų vairuotojų, bent 5-iese važiavome vienoje sekundėje. Svajonė lenktyniauti gamykliniais automobiliais išsipildė, ir dar pavyko čia nugalėti. Manau, kad kuo toliau, šios lenktynės taps tik sudėtingesnės ir azartiškesnės. Lenktynininkai čia stiprūs, o automobilių tik daugės“, – po finišo džiaugsmo neslėpė visus įmanomus taškus į savo čempionato sąskaitą susirinkęs „DHL Racing“ lenktynininkas Ramūnas Čapkauskas.

Jis pripažino, kad šie sekmadienio važiavimai jam buvo puikiausia reabilitacija po šeštadienio 6 valandų lenktynių, kur su komanda išpešė medinį medalį – 4-tą vietą. Vis tik to rezultato per daug nesureikšmina ir džiaugiasi komandos draugų Jurgio Adomavičiaus ir Audriaus Stasiulevičiaus progresu per vienas lenktynes po ilgos žiemos. Taip pat – antrosios „AutoGlass Racing“ komandos, kurioje važiavo sūnus Titas Čapkauskas, Aurimas Mištautas ir Nerijus Dovydaitis trečiąja vieta GT AM klasėje.

Kitas „TCR Baltic“ čempionato etapas vyks birželio 30 dieną Estijoje, Pernu mieste esančioje „Auto24 Ring“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją