Porsche 991 GT3 Cup“ automobilį vairuojanti komanda turėjo rimtų techninių problemų kvalifikacijoje, todėl varžybas pradėjo tik iš paskutinės startinės pozicijos. Mechanikams per kelias valandas teko pakeisti pavarų dėžę.

Vis dėlto tai nesutrukdė lenktynininkams Jonui Gelžiniui, Jonui Karkliui ir Juliui Adomavičiui užtikrintai finišo liniją kirsti pirmiems ir artimiausius persekiotojus aplenkti net šešiais ratais.

Jau po pirmo pusvalandžio J. Adomavičiui iš rikiuotės pabaigos pavyko prasibrauti iki antros vietos ir bandyti vytis į priekį nutolusį „Flash Racing Latvia“ komandos „Lamborghini Huracan“ automobilį.

Visgi latvių komandai fortūna nesišypsojo: iš pradžių vienas iš lenktynininkų atsitrenkė į apsauginius trasos barjerus ir apgadino automobilį, o po to jis ir užsidegė. „Flash Racing Latvia“ baigė pasirodymą likus kelioms valandoms iki finišo.

Antrąją vietą varžybose užėmė „Cupra TCR“ bolidą vairavę „Dream 2 Drive PRO“ ekipos sportininkai. Tuo metu trečioje vietoje liko „MV Sport“ su „Hyundai i30 N TCR“ automobiliu.

„Esame labai patenkinti rezultatu, nors turėjome ir techninių nesklandumų. Dar per penktadienio treniruotes dukart į mūsų automobilio galą atsitrenkė varžovai, tačiau mūsų patyrusių mechanikų dėka problemas pavyko išspręsti sklandžiai. Dabar laukia pasiruošimas kitam etapui“, – kalbėjo „Circle K Racing Team“ komandos vadovas Haris Aleksandravičius.

Iš viso lenktynėse prie starto linijos stojo 23 komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Suomijos.

NEZ6H varžybose lenktynininkai privalo keistis kas 1 val. ir 10 min. Prie vairo sportininkai sugrįžti gali pailsėję bent vieną valandą. Komandos taip pat kone kas valandą atlieka degalų užpylimo ir padangų keitimo procedūras.

Kitas čempionato etapas vyks birželio 15 d. Suomijoje, „Botniaring“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)