Šį savaitgalį, gegužės 11-12 dienomis Rygoje, „Bikerniekų“ trasoje vyks pirmasis Baltijos šalių žiedinių ir ilgų nuotolių lenktynių čempionato etapas – „DeWalt Grand Prix“. Tradiciškai, čia važiuos daug lietuvių komandų. Kad ir kaip bebūtų keista, kad Baltijos šalių čempionato lenktynės vyksta tik Latvijoje ir Estijoje esančiose trasose, jau antrus metus daugiau nei pusė į jas užsiregistravusių – lietuviai. Lenktynių lygis auga, vis daugėja itin populiarių pasaulinės TCR klasės reikalavimus atitinkančių automobilių. Tad organizatoriai šiemet pristatė vien tik jiems skirtą atskirą įskaitą, kur važiuos tik šios, TCR klasės reikalavimus atitinkantys modeliai.

Praėjusiais metais į ilgų nuotolių lenktynes su „DHL Racing“ komanda orientavęsis Ramūnas Čapkauskas matydamas didelę konkurenciją šiemet nusprendė dalyvauti ir asmeninės įskaitos sprinto lenktynėse. Jose važiuos geltonuoju „Cupra TCR“ automobiliu.

„Labai džiugu, kad atsirado tokia klasė, kur važiuoja vienodo pajėgumo automobiliai. Organizatoriai prižadėjo, kad visus suvienodins pagal tarptautinius reikalavimus, o tai – labai gerai. Mums bus duotas atskiras startas, važiuosime visi labai greita lygiaverte technika, daugiausia čia lems lenktynininko įgūdžiai. O konkurencija bus itin didelė, nes dalyvių sąrašas kol kas atrodo labai stipriai, ta žiūrovų laukia tikrai įdomios lenktynės“, – aiškino R. Čapkauskas.

Šiuo metu į lenktynes yra užsiregistravę 9 TCR klasės automobiliai, iš kurių 5 pilotuos lietuviai. Be Ramūno Čapkausko važiuos Ernesta Globytė, Kęstutis Stasionos, Džiugas Tovilavičius ir Egidijus Valeiša. Didelę konkurenciją sudarys ir itin greiti estai Peeteris Pekas, Robinas Vaksas, Matiasas Vahtelis ir latvis Andrėjus Jušinas. Pašnekovas tikisi, kad ilgainiui jų tik padaugės, nes į vakarėlį prisijungė kol kas ne visi Baltijos šalyse, ir net ne visi Lietuvoje esantys TCR klasės automobiliai.

Kelia aukščiausius tikslus

Baltijos šalių kėbulinių automobilių lenktynių čempionato varžybos vyks sekmadienį. Tuo tarpu šeštadienį, 14 valandą prasidės Šiaurės Europos šalių ilgų nuotolių lenktynių čempionato pirmosios 6 valandų lenktynės, kurių Ramūnas Čapkauskas taip pat nesiruošia praleisti, ir jose važiuos su jau praėjusiais metais patikrinta komanda. „DHL Racing“ su Ramūnu sudarys Audrius Stasiulevičius ir Jurgis Adomavičius.

„Tikslai? Sieksime kaip įmanoma aukštesnių. Važiuosime maksimaliai greitai, kiek galime. Rezultato prognozuoti nesiimame, nes dar turime darbo. Audrius jau patyręs važiuoti greitais automobiliais, jis jau laiko gerą lenktynių tempą. Jurgis prie mūsų nesenai prisijungė, tad neturi sukaupęs daug patirties tokio lygio technika, jis tik greitėja. Jo greitėjimo procesas spartus, tai manau, kad galėsime kautis dėl aukščiausių pozicijų“, – komandą pristatė R. Čapkauskas.

Toliau dalinsis patirtimi

Jis nepaleido ir praėjusiais metais išgimdyto projekto dalintis patirtimi su pradedančiaisiais lenktynininkais. Tam skirta antroji, senuoju Ramūno BMW M3 važiuojanti „Autoglass Service“ komanda. Joje 6 valandų lenktynėse važiuos Aurimas Mištautas, Titas Čapkauskas ir Nerijus Dovydaitis.

Aurimas – patyręs lenktynininkas, kovojantis dėl aukščiausių pozicijų „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate R3000 klasėje BMW automobiliu. Jam šios lenktynės taps treniruote prieš gegužės 18 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vyksiančias „Ring Challenge“ varžybas. Titas Čapkauskas - šešiolikmetis, sekantis tėvo pėdomis. Nerijus taip pat tobula savo įgūdžius lenktynių trasoje, mat turi rimtų planų aukštesnio lygio varžyboms ateityje.

„Rezultatas – nėra šios komandos uždavinys. Kiekvienas lenktynininkas čia sau yra išsikėlęs atskirus uždavinius ir stengsis juos kaip įmanoma geriau įgyvendinti. O jei viskas pavyks pagal planą, tai jie užlips ant podiumo“, – tikėjimą antrąja komanda išreiškė automobilių sporto meistras.

„DeWalt Grand Prix“ lenktynės bus transliuojamos tiesiogiai „Baltic Touring Cars Championship“ feisbuko paskyroje. 6 valandų lenktynių transliacija prasidės šeštadienį 14 valandą. Baltijos šalių sprinto lenktynių TCR įskaitos važiavimai vyks sekmadienį, startas bus duotas 13:50 ir 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją