Rytas prasidėjo treniruotėmis ir vadinamais „Trackday“ važiavimais, kur dalis ruošėsi varžyboms, o kiti – mokėsi iš geriausių. Netikėtai iškritęs ganėtinai stiprus lietus kiek pakoregavo tvarkaraštį ir planuota pertrauka įvyko valanda anksčiau. Jos metu egzaminą išlaikę ir licencijas gavę „BMA Championship“ dalyviai ruošėsi kvalifikaciniams važiavimams. Galiausiai, joms praėjus, dar po vienos treniruočių sesijos prasidėjo ir pirmosios sezono kovos dėl podiumo.

Pirmosios kovos užvirė „Street-Street“ ir „Street-Superbike“ varžybose. Šioms klasėms priskiriami „gatviniai“ motociklai ir „britvomis“ vadinama technika. „Street-Street“ įskaitoje pergalės siekė 6 sportininkai, o „Street-Superbike“ – 20 lenktynininkų.

Tiesa, vienas jų pasitraukė dar apšilimo rato metu, nesuvaldžius motociklo. Nors sportininkui avarija baigėsi ne stipriomis traumomis, lenktynes teko stebėti internetu.

„Street-Street“ klasėje, trečioji vieta ir kalnas „Lesta“, „Vimota Chiptuning“, „Motobay“, „Bikeparts.lt“ bei „Dynami:t“ dovanų teko Andrej Lukaševič, antroji vieta ir visos dovanos – Mantui Radvilai, o pirmoji – svečiui iš Latvijos – Aleksejs Porazenko.

Gausioje „Street-Superbike“ klasėje trečioji vieta teko Eimantui Juškauskui iš „Navas Racing Club“, antroji – Feliksui Kairiui, o pirmoji – Gediminui Dušanovui taip pat iš „Navas Racing Club“.

Antrosios kovos užvirė tarp pradedančiųjų sportininkų, lenktyniaujančių sportiniais motociklais: pagal motociklų kubatūrą ir galią, klasės skiriamos į „C600“ ir „C1000“. „C600“ trečiąją vietą iškovojo Martynas Vaidila, atstovaujantis ‚Klaipėda Moto Racing team“, antrąją – Tomas Ališauskas, o pirmoji teko Aivarui Zinkevičiui iš komandos „Tu tik vairuok“.

„C1000“ klasėje ant trečios vietos podiumo laiptelio lipo Tadas Karvaitis, antrąją vietą iškovojo Armandas Narušis („Venoma“ komanda), o pirmoji – Latvijos lenktynininkui Girts Auzins.

Paskutinių lenktynių metu, pergalės siekė „B600“, „B1000“, „Superbike“ ir „Supersport“ klasių lenktynininkai. Čia užvirus kovoms, net ir lynojant, rato įveikimo laikas siekė vos 1 minutę 14 sekundžių, o vidutinis greitis trasoje siekė 160 km/val.

„B600“ įskaitoje, vos keliomis sekundės dalimis antrąją vietą užėmusiam Vaidui Stotnai iš komandos „Tu tik vairuok“ nusileido Linas Tarasevičius („Navas Racing Club“ komanda), o pirmąją vietą iškovojo Kęstutis Pribelskis („Venoma“ komanda).

„B1000“ klasėje, trečiąją vietą laimėjo Giedrius Burnovas, antrą – Marius Blažys, o pirmąją – Vadimas Dementėjus iš „Navas Racing Club“. „Supersport“ klasėje antrąją vietą užėmęs Paulius Lubas, atstovaujantis komandą „Superbaikas“, trimis sekundėmis atsiliko nuo pirmąją vietą užėmusio Manto Urmono, atstovaujančio „Venoma“ komandą.

M. Urmono komandos draugas Jaroslav Maleiko „Superbike“ įskaitoje iškovojo trečiąją vietą„ o antrąją – svečias iš kaimynystės Dimitry Kabanov, atstovaujantis Lietuvos komandą „Navas Racing Club“. Pirmąją vietą užtikrintai iškovojo kiekvieną trasos išlinkimą vos ne atmintinai žinantis Vitas Lopinys, atstovaujantis „Adrenalino centras“ komandą.

Informacija apie būsimus varžybų etapus bei treniruotes ketvirtadieniais galima rasti organizatorių internetiniame puslapyje nrc.lt. Čia taip pat galima rasti visą renginių kalendorių ir dalyvių sąrašus su sukauptais taškais, o paskutines naujienas ir pilnas nuotraukų galerijas – jų socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją