Merginos drauge su visa „GSR Motorsport“ komanda dviejų dienų testų stovyklai pasirinko greta Parnu esančią moderniausią Rytinėje Baltijos pakrantėje trasą „Audru24ring“ ir, kaip pačios sako – pačiomis netikėtai gavo dvigubą naudą.

„Pirmąją testų dieną oras čia buvo tarsi vidurvasarį, o antrąją – dangus tiesiog prakiuro, gyvsidabrio stulpelis termometre smigo žemyn ir mes gavom porciją vėlyvo rudens. T. y. galimybę išbandyti automobilį kardinaliai skirtingomis sąlygomis. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, subjurusiu oru džiaugėmės kaip Dievo dovana, nes tiek mes su Ernesta, tiek komandos inžinieriai galėjom gerokai išplėsti pasirengimo programą ir imtis įvairesnių užduočių“, – po paskutiniosios priešvaržybinės testų sesijos teigė I. Senkutė-Gedgaudienė.

Tačiau Estijoje esanti žiedinių lenktynių citadelė turi ir keletą kitų itin svarbių privalumų. Visų pirma „Audru24ring“ yra pati saugiausia Baltijos šalių trasa, todėl čia su mažiausia rizika galima priartėti prie automobilio ( merginos važiuoja „Volkswagen Golf GTI TCR“ bolidu) ir piloto galimybių ribos. Šįkart lenktynininkės būtent taip ir padarė, todėl testų pabaigoje turėjo progos pasidžiaugti rezultatais, iš esmės prilygstančiais tiems, kuriuos čia veža geriausi sportininkai vyrai.

„Kita vertus, maksimalus tempas nebuvo mūsų prioritetas „Audru24ring“ trasoje – labiau rūpėjo inventorizuoti visų reguliuojamų automobilio sistemų nustatymus, nuo aerodinaminių elementų ir stabdžių balanso iki sėdynės pozicijos prie vairo. Gera žinia ta, kad praėjusiais metais išgryninti sprendimai ir Ernestai, ir man idealiai tinka“, – pasidžiaugė I. Senkutė-Gedgaudienė.

Merginos per dvi dienas „Audru24ring“ trasoje turėjo galimybę startuoti po keturis kartus maždaug 30 minučių trukmės sesijose, po kurių sėsdavo analizuoti telemetrijos duomenų ir ieškoti didesnio greičio rezervų. „GSR Motorsport“ komandos inžinieriai Rokas Steponavičius, Karolis Gedgaudas, Vidas Černiauskas, Mantas Kulvinskas ir Rytis Dagilis kiekvienos pertraukos metu pateikdavo detalią ataskaitą, kurioje trasos vietoje kaip derėtų koreguoti vairuotojiškus sprendimus: kada generuoti didesnį slėgį stabdžių sistemoje pradinėje stabdymo fazėje, kuriame posūkyje stengtis išlaikyti tolygų akceleravimą ir t.t.

„Matematikos žiedinėse lenktynėse yra gerokai daugiau, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Kol kas galim tik pasidžiaugti, kad visus svarbiausius uždavinius pavyksta spręsti sėkmingai, o tempas trasoje artimas tokiam, kokiu važiuojančios vyrų komandos laimi lenktynes“, – testus Estijoje apibendrino I. Senkutė-Gedgaudienė.

Pirmasis iš numatytų keturių 2019-ųjų „NEZ 6H“ ištvermės lenktynių čempionato etapų Rygoje vyks gegužės 10-12 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)