Tačiau, kai kurie dalykai nesikeičia: atėjus pavasariui, visur užverda diskusijos apie tai, kad jau reikia saugotis, nes išrieda motociklai, pradedamos kaltų ir nekaltų paieškos ir svarstoma, kokia forma prevencija būtų geriausia ir patikimiausia.

Ne vienus metus renginius motociklų sporto entuziastams organizuojantis „Navas Racing Club“ su Linu Navicku priešakyje ir „Supersport“ klubu bei jo vadovu Vidu Stankevičiumi ir vėl sezoną pradėjo mokymais, šį kartą skirtais ne kam kitam, o policijos pareigūnams. Tokius mokymus plačiajai motociklininkų bendruomenei organizatoriai surengs gegužės 2 d.

Prisimindamas praeitus metus L. Navickas džiaugėsi ne tik augančiu motociklistų kultūros lygiu gatvėse, bet ir populiarėjančiomis treniruotėms Kačerginės „Nemuno žiede“ bei „BMA“ čempionatu.

„Šiais metais ir vėl organizuosime ketvirtadienių vakarus, kai Kačerginės „Nemuno žiede“ ratus galės sukti motociklai, tuo pačiu gaudami naujas žinias, gilindami įgūdžius ar bendraudami su daugiau patyrusiais motociklininkais. Turbūt, nėra geresnio kelio išmokti ir sužinoti, nei iš tą patį sportą mėgstančio profesionalo. Džiugu, kad vis daugiau motociklininkų renkasi „Gazo terapijas“ trasoje vietoje lakstymo gatvėmis. Kačerginėje visi atsipalaiduoja: trasoje saugiau, nei gatvėje tiek patiems gazuojantiems, tiek aplinkiniams“, – sakė L. Navickas.

BMA asociacijos prezidentas V. Stankevičius džiaugėsi dėl stulbinančiai greit išaugusio BMA čempionato populiarumo. Vien dėl susidomėjimo naujai suformuota lenktynių serija, jis pats nekantraudamas laukia gegužės 4 d. „Nemuno žiede“ įvyksiančio pirmojo etapo.

„Net ir patys nesitikėjome, kad čempionatas sulauks tokio didelio susidomėjimo. Žinoma, toks milžiniškas dėmesys tik patvirtino, kad mūsų pasirinktas formatas – teorija, paskaitos ir praktika bei didelis dėmesys kiekvienam motociklininkui – yra būtent tai, ko reikia motociklų sportą pasirinkusiems lenktynininkams. Jau praeitais metais „BMA Championship“ tapo didžiausiu Baltijos šalių regione, tad šiemet sau keliame dar didesnius tikslus“, – kalbėjo V. Stankevičius.

Organizatoriai mano, kad renginių populiarumo ir čempionato augimo priežastis – išskirtinis dėmesys sportininkų tobulėjimui ir jų rezultatų siekimui. Šalia to organizatoriai stipriai akcentavo didelį treniruočių skaičių ir nuolatinę pagalbą tiek trasoje, tiek už jos ribų.

Šiais metais renginių organizatoriai pateiks ir naujienų, apie kurias žada papasakoti ateityje.

Pilną varžybų ir treniruočių kalendorių bei registraciją į renginius galima rasti organizatorių svetainėje „nrc.lt“.

Kiti nemokami teorijos ir praktikos mokymai, skirti plačiajai motociklininkų bendruomenei, planuojami jau gegužės 2 dieną toje pačioje Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją