Šeštadienį vykusi kvalifikacija lietuviui nebuvo itin sėkminga – tautietis liko už pirmojo dešimtuko ribų – 14-as. Arminą Jasikonį ir vėl kamavo ta pati problema – prastas startas. Pirmąjį ratą lietuvis įveikė būdamas vos 22-as ir visą važiavimą lenkė sportininkus vieną po kito. Visgi laiko aplenkti daugiau varžovų neužteko ir A. Jasikonis liko 14-as.

Dėl nugalėtojo vardo trasoje vyko nuožmi kova – Antonio Cairolis bei Timas Gajseras važiavo identišku tempu ir pastarasis nugalėjo vos 0,5 sekundės aplenkdamas savo varžovą. 3-ias liko Arnaudas Tonusas iš Šveicarijos. Puikiai kvalifikacijoje pavyko suvažiuoti Armino komandos draugui Pauls Jonass, kuris finišavo 7-as.

Sekmadieniniai važiavimai Arminui Jasikoniui sekėsi jau geriau – pirmajame, po starto, lietuvis buvo 12-as ir vėl pradėjo ganėtinai greitai lenkti savo varžovus, tačiau pavijęs Jeremy Seewerą, lietuvis užstrigo už šveicaro ir nors jie ilgai kovojo vienas su kitu, visgi Arminui nepavyko apsilenkti šveicaro ir jis finišavo 9-as.

Trasoje taip pat kartojosi šeštadienio scenarijus – italas Antonio Cairolis bei slovėnas Timas Gajseras viso važiavimo metu kovojo vienas su kitu ir 15-a ratų pirmavęs italas visgi turėjo nusileisti slovėnui, kuris likus 4-iems ratams iki važiavimo pabaigos aplenkė A. Cairoli ir nugalėjo pirmajame važiavime.

Antrasis važiavimas nudžiugino puikiu A. Jasikonio startu – su lyderiais dėl pozicijos kovojęs lietuvis išvažiavo 5-toje pozicijoje ir jos neužleido iki pat važiavimo pabaigos kovodamas su Arnaudu Tonusu iš Šveicarijos.

Visgi šveicarui pavyko išlaikyti lietuvį už savęs. 9-oje ir 5-toje vietose finišavęs lietuvis 4-ajame etape užėmė 6-tąją vietą ir iškovoti 28-i taškai padėjo palypėti dviem pozicijomis aukščiau – į 4-ąją vietą bendrojoje Pasaulio motokroso čempionato įskaitoje.

Taip pat minios aistras ir vėl kaitino kova dėl pirmosios vietos, kur, kaip ir visą savaitgalį, kovojo tie patys varžovai – Antonio Cairolis bei Timas Gajseras. Kova buvo išties įnirtinga ir sportininkai net kelis kartu lenkė vienas kitą, kol galiausiai Antonio Cairolis padarė klaidą ir griuvo. Tai leido slovėnui kiek atsipūsti ir lengvai laimėti antrąjį važiavimą bei 4-ąjį Pasaulio motokroso etapą. Trečias liko prancūzas Gautieras Paulin.

Arminas Jasikonis Pasaulio motokroso čempionate

Susumavus abiejų važiavimų rezultatus, etapą laimėjo Timas Gasjeras, antras liko Antonio Cairolis, o trečiąją vietą užėmė Gautieras Paulin. Lietuvio komandos draugas Pauls Jonass liko 15-tas, o estas Tanelis Leok – 16-tas.

Po 4-ių etapų pirmauja Antonio Cairolis su 191-u tašku, antras žengia Timas Gajseras su 175-iais taškais, trečias – Gautieras Paulin su 142-iem taškais, na o lietuvis Arminas Jasikonis turi surinkęs 120-imt taškų ir užima aukštą 4-ąją vietą.

5-tasis Pasaulio motokroso čempionato etapas gegužės 12-ąją dieną, Mantova trasoje, Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)