Ilgai slėptas nuo gerbėjų „ESmotorsport-LabasGas“ komandos automobilio dizainas oficialiai buvo pristatytas Abu Dabyje. Komanda liko ištikima savo spalvinei gamai – dominuoja žalia ir juoda spalvos.

Už žaliai-juodo bolido vairo jau penktadienį sės komandos jaunasis ginklas – lietuvis Rokas Baciuška. Automobilis bus pažymėtas 14 startiniu numeriu, kurį pasirinko pats R. Baciuška.

Pasak jaunojo lenktynininko, šis numeris jam lyg talismanas.

„Pirmą kartą šiuo numeriu pažymėtu gokartu dalyvavau seniai – Baltijos šalių kartingo čempionate, kurį tada laimėjau. Praėjusiais metais Europos ralio-kroso čempionate taip pat važiavau 14 numeriu pažymėtu automobiliu. Jį taip pat laimėjau. Dėl to šis skaičius man tapo tarsi talismanu“, – savo pasirinkimą komentavo Rokas Baciuška.

Nuo praėjusių metų Pasaulio ralio-kroso čempionato dalyviai gali pasirinkti bet kokį startinį numerį nuo pirmo iki 199-to, jeigu tik jis nėra užimtas ir jį įgyja teisę naudoti visa savo karjeros ralio-kroso čempionate laiką. R. Baciuškos laimei, iki šiol startinio numerio 14 dar niekam iš dalyvių neprireikė.

Ketvirtadienį, čempionato dienotvarkėje 16 valandą vietos laiku numatytas startinių pozicijų burtų traukimas pirmajai kvalifikacijai, po to seks oficiali Pasaulio ralio-kroso čempionato fotosesija, susitikimas su gerbėjais. Penktadienį 13 valandą vietos laiku prasidės laisvosios treniruotės, o 16 valandą – kvalifikaciniai važiavimai.

Šeštadienį lenktynių diena vėl prasidės kvalifikaciniais važiavimais. 18:45 valandą vietos laiku numatyti pusfinalių važiavimai, iškart jiems pasibaigus prasidės pusfinaliai ir finalas, o 19:50 val. numatytas etapo nugalėtojų podiumas ir apdovanojimai.

Lietuvoje Pasaulio ralio-kroso čempionatą transliuos TV6 kanalas. Transliacijos pradžia – šeštadienį, 17 valandą.

Gerbėjai, norintys tiesiogiai stebėti lenktynių visus važiavimus gali juos surasti oficialiame Pasaulio ralio-kroso čempionato puslapio „Youtube“ kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)