Trijų visureigių lietuvių desantas auštant jau raižė kopų keteras – 10 Dakaro ralių įveikusio Antano Juknevičiaus vedami, jie ieškojo geriausios vietos stebėti smėlynais lekiančius „Abu Dhabi Desert Challenge“ dalyvius, o po kelių valandų jau judėjo kito punkto link. Po ilgos dienos kopose su nuotykiais, komanda patraukė viešbučio link, tačiau romantišką nuotaiką sutrikdė skambutis, kitame gale – varžybų lyderių „Overdrive“ komandos vadovas su pagalbos šauksmu.

„Visą dieną prabuvus ant saulės, pasikapsčius normaliai norisi užbaigti dieną šalto gėrimo bokalu prie baseino. Nepaisant to, Jean Marcas prašė išgelbėti lenktynes – jų lenktynininkas Yazeedas Al Rajhis sulūžo kopose likus gal 30 km iki finišo. Nebūtume Dakaro ligoniai jei nepadėtume, kad ir naktį – juk jau įpratę, – nuotaikingą istoriją pasakoja A. Juknevičius. – Vienas ekipažas važiavo paimti mechanikų, kitas – pastatyti automobilį patogiai – gedimai rimti, tai 100 val. bauda jau garantuota bet kuriuo atveju. Mechanikai sutaisė reduktorių, hidraulines kojas, o lyderį nuvežėm į bivaką. Beliko kažkam parvairuoti naktį per kopas, tai spėkit, kam.“

Antanas Juknevičius Saudo Arabijojea

Apie vidurnaktį aklinoje tamsoje didžiulėse JAE kopose A. Juknevičius surengė pirmus testus su dar kol kas tik svajonėse esančiu naujos kartos „Overdrive“. Grįžusį į stovyklą lietuvį pasitiko komandos vadovas, kuris iškart pažėrė padėkų ir pasiūlymų – smagiai pasijuokę ir atsisakę bet kokių padėkos dovanų, lietuviai 3-ią nakties iškeliavo į viešbutį.

Kitą vakarą stovykloje Saudo Arabijos talentas Yazeedas Al Rajhis, po gedimo užėmęs pirmą vietą etape, ir Lietuvos Dakaro vilkas Antanas Juknevičius juokavo, kad arabas liko skolingas. Tačiau vienos iš 10-ies turtingiausių ir įtakingiausių Saudo Arabijos šeimų atstovas atsiskaitė iškart, atskleisdamas viešą paslaptį su garantija.

Antanas Juknevičius Saudo Arabijojea

„Vietinis, galima sakyti, Saudo Arabijos atstovas mums patvirtino – „A.S.O.“ ir šalies valdžia jau pasirašė sutartį dėl 2020 metų Dakaro ir 10 metų plano – iki 2030 m. sunkiausios pasaulio varžybos vyks Arabijos pusiasalyje, – laukiamiausią metų naujieną atskleidžia Antanas Juknevičius. – Mums tai – labai gera žinia, ką tik pasitreniravom šiose dykumose, išbandėm naują techniką. Dabar beliko tik Dakaro fanams ruoštis – pirkti bilietus ir planuoti keliones.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)