Organizatoriai praneša, kad patyręs 72 metų lenktynininkas avariją patyrė paskutinėje trečiojo etapo dalyje.

G. Stefani važiuodamas kopomis vertėsi, o jį kliudė jo paties keturratis motociklas. Sportininkui buvo suteikta pagalba, o medikai atskubėjo greičiau nei per 10 minučių. Deja, italo gyvybė užgeso Sacharos kopose.

Manoma, kad avariją galėjo lemti tai, jog incidento metu saulė buvo aukštai, todėl kopos nemetė jokio šešėlio, o italas tinkamai neįvertino situacijos.

30 metų lenktyniavęs G. Stefani dalyvavo tokiuose ralio reiduose, kaip Dakaro ralis ir „Africa Eco race“.

Dėl tragedijos buvo atšauktas trečiadienio etapas. Tiesa, pilotai galės įveikti trasą, tačiau rezultatai nebus skaičiuojami.

DELFI primena, kad Lietuvos motociklininkas Arūnas Gelažninkas Alžyro ralyje startavo labai sėkmingai - po dviejų etapų Arūnas bendroje įskaitoje žengia antras.

Pirmajame etape A. Gelažninkas finišavo ketvirtas, distanciją įveikęs per 3 val. 23 min. 43 sek.

Antrąją dieną Arūnas parodė savo galimybes ir buvo greičiausias tarp visų „Pro“ klasės dalyvių. Kaunietis distancijoje sugaišo 4 valandas ir 4 minutes, bei artimiausią varžovą aplenkė daugiau nei 12 minučių.

Bendroje įskaitoje po dviejų etapų Arūnas pakilo į antrąją vietą, puspenktos minutės nusileisdamas tik Dominique'ui Robinui.

„Trečiajame etape laukia net 260 km greičio ruožas. Pasak organizatorių, trasoje užtruksime 4-6 val. Pirmoji dalis bus greita ir gana atviruose plotuose. Antroji dalis- aukščiausios iki šiol buvusios kopos, aukščiausios Alžyre, 80 km vien smėlio. Trečioji dalis- greičiausia, lėksime tiesiai į finišą. Laukia dar 5 dienos, todėl esu pilnai susikaupęs ir nusiteikęs kovoti“, - prieš trečiąjį etapą kalbėjo Arūnas.

„Tuareg Rallye“ Sacharos dykumoje sportininkams teks įveikti apie 2000 km distanciją.

Be A. Gelažninko, Alžyre startavo Andrius Liškus, Aidas Bubinas (iš varžybų pasitraukė), Irmantas Bražiūnas ir Arūnas Nečiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)