„Terminas „Drift Matsuri“ dažniausiai siejamas su „Ebisu“ trasa Japonijoje, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Tai septynių trasų kompleksas skirtas išskirtinai driftui ir čia kasmet vyksta du tradiciniai „Matsuri“ renginiai: rudens ir pavasario šventės.“

Tai šansas visas septynias komplekso trasas naudoti be sustojimo 48 valandas. Į „Ebisu“ suplaukia ne tik Japonijos drifto entuziastai, bet ir australai, sportininkai iš Naujosios Zelandijos, kai kurios Jungtinių Amerikos valstijų įmonės siūlo specialias keliones savo šalies šonaslydžio mėgėjams. Atvykę į legendinę trasą jie dvi paras švenčia – važiuoja, pailsi, važiuoja, pamiega miegmaišiuose šalia trasos esančiame mini viešbutyje ir tęsia.

Šiai progai dalyviai dažniausiai pasirenka atskirą treniruočių automobilį, nes toli gražu ne visi jie išgyvena iki šventės pabaigos. Tokios šventės vyksta jau keletą dešimtmečių, jose yra dalyvavę ir keletas lietuvių, pernai jos stebėti keliavo „Team Beat“ atstovas Arnas Dyburis.

„Surengti normalų „Matsuri“ ir išlaikyti pasaulines tendencijas Lietuvoje yra mano sena svajonė, tačiau tam reikia konkrečių sąlygų: saugios trasos, kuria būtų galima važiuoti ratu ir veiksmas galėtų vykti nestabdomai. Šiuo atveju Kačerginės „Nemuno žiedas“ netinka, nes pagrindinė trasa yra kiek per greita, o mažojoje treniruočių trasoje negalima važiuoti ratu. Visiškai kitokia istorija su Kuršėnų autodromu“, – aiškino L. Ramoška.

Autodrome naujas asfaltas, vidutinis greitis nėra didelis, tad pakankamai saugu važiuoti be saugos lankų, yra daug vietos žiūrovams ir yra apšvietimas, kas, išduoda organizatorius, reiškia šansus važiuoti naktį.

„Pernai išbandę šią trasą ir pasidžiaugę tikrai sklandžiomis varžybomis, supratome, jog tai yra vieta lietuviškam „Matsuri“. Pradėsime, tiesa, kukliai – nuo 6 valandų, tačiau ateityje manau imsimės ir naktinio reikalo“, – tikino varžybų organizatorius.

Registraciją stabdė po pusdienio

Vos paskelbus registraciją į šonaslydžio šventę, per pusdienį atsiliepė 75 norintys – lygiai tiek automobilių gali talpinti autodromo stovėjimo aikštelėje, tad registraciją teko sustabdyti. Nepaisant sustabdymo, organizatoriai buvo informuoti apie dar bent 25 dalyvių norą prisijungti: elektroniniai laiškai, „Facebook“ žinutės, bei telefono skambučiai plūdo nesustodami.

„Džiaugiamės, jog sudominome drifto bendruomenę, – šypsosi L. Ramoška. – Panašu, jog gausime kokybišką „Matsuri“ su šimtais gerų porinių važiavimų, kurie leis dalyviams prasimankštinti po žiemos, o žiūrovams vėl pasimėgauti kokybišku renginiu. Taip pat džiugu, jog renginio žinia pasiekė ir brolius latvius – jie taip pat kreipėsi prašydami priimti į vakarėlį. Dabar beliko sėkmingai pasiruošti ir švęsti.“

Identiško tipo renginiai vyksta visame pasaulyje, didžiausias iš jų Europoje kasmet įvyksta Didžiojoje karalystėje. „Autoplius.Lt Drift Matsuri“ įvyks Kuršėnų(DRMC) autodrome balandžio 8 dieną. Daugiau informacijos galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)