Po abiejų „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapų surinkti taškai „General Financing team Pitlane“ komandai leidžia užimti aukštą ketvirtą vietą ir išsilaikyti lyderių penketuke, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Tačiau kelias į sėkmingą šiandienos finišą nebuvo lengvas. B. Vanagas pasakojo, jog su laikinuoju šturmanu Bartek Boba patyrė nemalonų incidentą – komandos bolidas „Toyota Gazoo Racing Hilux“ grubokai nusileido nuo kopos ir su priekinės dalies apsauga trenkėsi į žemę. Automobilis rimtų apgadinimų nepatyrė, tačiau B. Boba pajuto nugaros skausmą.

Galop skausmas taip paūmėjo, jog šturmanas vos išsėdėjo savo sėdynėje. Ekipažas nusprendė mažinti greitį, kad šturmano nugara kiek įmanoma mažiau judėtų ir būtų galima suprasti, kiek rimtas yra sužalojimas. Po maždaug penkių lėtų kilometrų B. Bobai skausmas sumažėjo ir „General Financing team Pitlane“ ekipažas grįžo į sportinį tempą.

B. Vanagas pasakojo, jog labiausiai finiše džiugino B. Bobos savijauta – išlipęs iš sportinio „Toyota Hilux“ šturmanas patikino, jog skausmas dingo.

Kaip bebūtų, stabilumą antrajame etape išlaikė ne visi. Nors pirmasis „Dubai International Baja“ penketukas nepasikeitė, tačiau pasikeitė jo lyderis. Pirmą dieną ketvirtoje pozicijoje finišavęs rusas Vladimiras Vasilyevas spurtavo į pirmą vietą, ketvirtąją palikdamas ankstesnės dienos lyderiui šeichui Khalid Al Qassimi. Toks V. Vasilyevo ir K. Al Qassimi apsikeitimas leido antram abi dienas finišavusiam lenkui Jakubui Przygonskiui bendroje antrojo etapo įskaitoje pasiimti pirmą vietą. Po jo bendroje „Dubai International Baja“ įskaitoje išsirikiavo K. Al Qassimi, Martinas Prokopas ir V. Vasilyevas.

Kitas „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ Pasaulio taurės etapas „Italian Baja“ vyks Italijoje birželio 20–23 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)