„Galime drąsiai teigti, jog elektroninis sportas visuomenei yra įdomus. Kadangi virtualaus ralio bendruomenė RBR-LT yra sukaupusi daug patirties organizuodama savo vardo pirmenybes, planuodami oficialų „Skuba e-LARČ“ užsibrėžėme tikslą pirmajam sezonui pritraukti mažiausiai 150 dalyvių. Dabar matome, kad registracijų skaičius daugiau nei šimtu dalyvių viršijo užsibrėžtą tikslą, o iki metų pabaigos, tikėtina, jį padvigubins. Mūsų organizuojamas „Skuba e-LARČ“ išsiskiria, nes organizuojamas drauge su Lietuvos automobilių sporto federacija ir yra pirmasis nacionalinis tokio tipo čempionatas pasaulyje“, - teigė organizatorių atstovas Ignas Augustonis.

Anot jo, šiuo metu įgyvendinamas tolimesnis tikslas – nesivaikyti kuo didesnio dalyvių skaičiaus, o išlaikyti esamų dalyvių dėmesį. Pasak I. Augustonio, dalis dalyvių tradiciškai atkrenta dėl įvairių priežasčių jiems nepasisekus pirmoje sezono dalyje.

Taip pat, jo teigimu, prisideda ir pertrauka Lietuvos ralio čempionate – dėl netvirtos žvyrkelių dangos Lietuvos keliais ralio bolidų nematysime iki birželio vidurio, kai startuos etapas Žemaitijoje. Todėl jei realaus ralio lenktynininkams ši pauzė kartais yra naudinga tam, kad geriau paruoštų techniką ir turėtų papildomo laiko susiplanuoti biudžetus – su realiomis varžybomis susieto virtualaus ralio dalyviams tokie rūpesčiai nėra aktualūs.

Dėl šios priežasties „Skuba e-LARČ“ organizatoriai laiką iki vasaros ketina panaudoti produktyviai ir ruošia siurprizą. Jis neabejotinai patiks ilgamečiams ištikimiems automobilių sporto fanams, kurie seka Lietuvos ralio istoriją. Apie šią idėją žadama pranešti jau visai netrukus.

„Svarbu ir tai, kad sulaukėme susidomėjimo ir palaikymo iš užsienio bendruomenių. Kadangi esame oficialus čempionatas, neatsitiktinai todėl, pajėgiausioje „Pro“ įskaitoje pritraukėme greičiausius šio elektroninio sporto dalyvius iš viso pasaulio. Išnaudodami šią progą, mes ne tik jiems suteikiame kokybiškas varžybas, tačiau ir leidžiame sužinoti daugiau apie Lietuvos ralį“, - komentavo organizatorių atstovas I. Augustonis.

Jo žodžius liudija ir pirmojo etapo rezultatai. Virtualaus „Winter Rally“ pirmąjį dešimtuką pasidalino dalyviai iš Lenkijos, JAV, Čekijos, Rusijos bei Ispanijos. „Skuba e-LARČ“ 1-ojo etapo nugalėtoju tapo lenkas Jurekas Bogdanowicz, antras – jo tautietis Adrianas Sadowskis, o trečias – amerikietis Buckas Tyleris.

Šių metų „Skuba e-LARČ“ sezone liko penki etapai. Artimiausias iš jų startuos birželį ir bus skirtas Lietuvos automobilių ralio čempionato etapui Žemaitijoje, o paskutinis etapas – spalio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją