Čempionate devyniolikmetis startuos „Škoda Fabia“ automobiliu, o pirmasis naujojo sezono etapas iš dešimties, vyks balandžio 5-6 dienomis Abu Dabyje.

„ESmotorsport-Labas GAS“ komandai Pasaulio ralio kroso čempionatas galbūt ir naujovė, tačiau komandos steigėjas Ernestas Staponkus teigė, kad komanda nemažai treniravosi, todėl yra pasiruošusi visiems laukiantiems iššūkiams.

„Mes savo automobilį sukūrėme padedant įvairiems lenktynininkams ne tik iš ralio kroso, bet ir kitų šakų. Visgi pabaigoje nusprendėme dirbti su jaunu talentingu lenktynininku iš Lietuvos. Praeitais metais jis iškovojo pergalę Europos ralio kroso čempionato „Super1600“ klasėj, todėl mes esame įsitikinę, kad šio sezono metu jis gali varžytis ir su pasaulio greičiausiais lenktynininkais“, – sakė E. Staponkus.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų rudenį E. Staponkaus komanda kalbėjosi su katariečiu Dakaro ralio laimėtoju Nasseru Al-attiyah dėl šio galimybių važiuoti po lietuviška vėliava. Tiesa, nors katarietis teigiamai įvertino šią galimybę ir drąsiai kalbėjo apie ateities planus, važiuoti RX čempionate jis negalės.

Apie podiumą nesvajoja

Pats R. Baciuška džiaugėsi tokia galimybe ir teigė, kad ralio kroso čempionate jis nesitiki tapti čempionu, tačiau yra pasiruošęs iš visų jėgų kautis dėl kuo aukštesnės pozicijos.

„Galbūt ne nuo pat pirmų lenktynių, tačiau sezono eigoje, tikiu, galime kovoti ir dėl podiumo“, – sakė lenktynininkas.

E. Staponkus taip pat patvirtino, jog „ESmotorsport-Labas GAS“ komanda dirba komplektuodama antrą automobilį, kuriame vietą prie vairo užimti turėtų Kevinas Abbringas.

„Antras automobilis jau pakeliui. Mes norime jį pristatyti Pasaulio ralio kroso čempionato eigoje, kad galėtume kovoti dėl komandos kitame sezone. Mano manymu, Kevinas Abbringas yra vienas iš greičiausių vairuotojų Pasaulio ralio krose. Jis gali laimėti čempionatą ir mes labai džiaugiamės, kad jis tai įgyvendinti stengsis kartu su mumis“, – sakė komandos įkūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)