Pasibaigus trumpai varžybų serijai, A. Vasiliauskas prisiminė, kai jis pirmą kartą vykdamas į pietvakarinėje Azijos dalyje esančią šalį nesitikėjo tokio svetingumo ir dėmesio, net ir iš Omano šalies vadovų, kurie paskutiniame etape nepraleido progos pasišnekučiuoti su lenktynininku iš Lietuvos.

„Labiausiai nustebino tai, kai apdovanojimų metu aukščiausi šalies vadovai užsiminė žinantys, jog netrukus Lietuvoje įvyks prezidento rinkimai bei palinkėjo, jog vieną dieną mane pasveikintų Lietuvos prezidentas. Labai tikiuosi, kad tai išsipildys, nes ne tik krepšinis garsina Lietuvą“, – šypsodamasis pasakojo A.Vasiliauskas.

Malonų siurprizą pateikė ir Omane gyvenantys lietuviai, kurie sužinoję apie Andriaus dalyvavimą „Oman International Drift“ varžybose, atvyko susipažinti ir palaikyti iš Kauno kilusį lenktynininką.

„Niekada nebūčiau pagalvojęs, jog tokioje šalyje vykstančiose varžybose išvysiu milžinišką Lietuvos vėliavą, kuri plevėsavo žiūrovų tribūnose. Apima labai malonus jausmas už kurį turėčiau dėkoti į varžybas atvykusiems, Omane gyvenantiems tautiečiams“, – pridūrė šonaslydininkas.

Varžybos buvo sunkios

Penktadienio vakaras A. Vasiliauskui nebuvo toks įtemptas kaip praėjusį kartą, kai kaunietis pateko į finalą. Lenktynininko varžovui susidūrus su technikos gedimais, lietuviui buvo įteiktas bilietas į TOP 4 etapą, kuriame jo laukė tikrai ne pats lengviausias varžovas – iš Lenkijos kilęs Piotras Więcekas. Jis per treniruotes bei kvalifikaciją gavo pačius aukščiausius balus iš varžybų teisėjų.

„Kad ir kaip pažiūrėsi, jis aukščiausio lygio vairuotojas. Jį, kaip ir James Deane, įveikti galima tik tada, jeigu sugebi išprovokuoti jo klaidą arba sugebi trasą įveikti idealiai“, – prieš svarbiausią vakaro važiavimą sakė A. Vasiliauskas.

Šaltakraujiškas ir beveik ne vienos klaidos nepadaręs varžovas šį kartą pelnė ir varžybų teisėjų simpatijas, kurie atvėrė jam kelią į finalą. Paskutinį važiavimą, nulemsiantį paskutinio „Oman International Drift“ etapo nugalėtoją.

„Žinote ko labiausiai gaila? Kai pusfinalyje savo varžovui pralaimi vos vienu tašku. Žvelgiant iš kitos pusės, tokios artimos kovos šiam sportui suteikia žavesio“, – po kovos sakė lietuvis.

A. Vasiliauskas paskutiniam dienos pasispardymui kaupėsi galvodamas tik apie geriausią scenarijų – 3 vietą, kuri užtikrintai įrodo, jog meistriškumu jis mažai kuo nusileidžia visame pasaulyje garsioms pavardėms.

Sportinis pyktis padėjo lietuviui susikaupti, nes pirmojo važiavimo metu kaunietis trasą įveikė kone idealiai. Paskui jį važiavęs Ahmadas Dahamas padarė kelias kritines klaidas, kurios netiesiogiai atidavė pergalę kauniečiui. Antrojo važiavimo neužteko, teisėjai nusprendė kovą dėl 3-osios vietos pratęsti.

Kol teisėjai tempė laiką, Ahmado Dahamo inžinieriai su nerimu žiūrėjo į bolidą, kuris, panašu, buvo ne pačios geriausios būklės. Ši teorija pasitvirtino jau pirmame posūkyje, į kurį A. Dahamas įvažiavo, o ne įslydo, kaip kad reikalauja taisykles. Netrukus „Red Bull“ vėliavą nešantis sportininkas turėjo nuryti karčią piliulę ir pripažinti, jog jo vairuojama technika nepadės kovoje dėl 3-osios vietos.

„Pasibaigus varžyboms ir emocijoms nuslūgus, galiu pasakyti, jog paskutinis etapas man patiko. Dėl kelių priežasčių. Prieš prasidedant varžyboms, pakoregavome amortizatorių charakteristikas, kurios suteikė akivaizdų sukibimo su kelio dangą pranašumą. Teoriškai, turėjome būti lėčiausi, nes važiavau su siauriausiomis padangomis, bet TOP 4 važiavimuose buvome patys greičiausi“, – aiškino lietuvis.

Ruošiasi „Drift Masters

Pakankamai anksti naują sezoną pradėjęs A. Vasiliauskas varžybas Omane įvertino kaip puikią progą patobulinti įgūdžius ir pasisemti patirties.

„Tai lyg treniruotė su geriausiais pasaulio drifteriais“, – sakė kaunietis.

Sugrįžęs į Lietuvą jis žadėjo trumpai pailsėti, o tuomet kibti į darbus ruošiantis „Drift Masters“ pirmenybėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)