General Financing team Pitlane“ komandos pilotas pasakoja, jog šis sprendimas buvo priimtas seniai, o su laikinuoju šturmanu susitarta dar Pietų Amerikoje, Dakaro ralio metu. Priežasčių, kodėl S. Rozwadowskis negali dalyvauti Rusijos ir, tikėtina, Jungtinių Arabų Emyratų etapuose, B. Vanagas neatskleidžia, tik užsimena, jog tai įvyko dėl šeimyninių aplinkybių, kurios taip pat buvo žinomos jau seniai.

Laikinasis B. Vanago kolega B. Boba Lietuvoje gal ir nėra girdėtas, tačiau tarptautinėse ralio maratono arenose ne tik pažįstamas, bet ir aukštais rezultatais pasižymėjęs šturmanas. Jau du dešimtmečius raliu gyvenantis lenkas yra laimėjęs prestižinį Lenkijos ralį „Rally Barbórka“.

Benediktas Vanagas ir Bartekas Boba

Susitarimai Dakare su „General Financing team Pitlane“ komanda sufleruoja, jog lenkas B. Boba nepraleidžia ir ypač stambaus kalibro varžybų – sunkiausiomis planetos lenktynėmis tituluojamame Dakaro ralyje šiais metais lenkas dalyvavo jau ketvirtą kartą, taip pat jis varžėsi „World Cup for Cross Country Rallies“ etapuose bei lietuviams jau žinomame „Africa Eco Race“ maratone. Pastarajame B. Boba šturmanavo žinomam čekų lenktynininkui Miroslavui Zapletal.

„Toyota Gazoo Racing Hilux“ bolidas, kuris šiuo metu yra ruošiamas atšiaurioms žiemos sąlygoms, laikinajam B. Vanago šturmanui nebus nepažįstamas darbo įrankis. Šturmanui teko važiuoti su „Toyota Hilux Overdive“ bei kitų pasaulinio lygio gamintojų bolidais.

Jau vasario 14–17 dienomis Rusijoje, greta Suomijos sienos, maždaug 1000 km į šiaurę nuo Lietuvos, laikinasis B. Vanago ir B. Bobos tandemas varžysis pirmajame Pasaulio taurės etape, po kurio komandos bolidas kovo 7–9 d. kelsis į kardinaliai priešingas oro sąlygas žadančius Arabų Emyratus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)