Šis rezultatas yra puikus todėl, kad iš Molėtų kilę lenktynininkai su greičiausiais klasikinio ralio atstovais varžėsi važiuodami visureigiu, kuris lėčiau įsibėgėja, važiuoja mažesniu maksimaliu greičiu, dėl didesnio svorio sudėtingiau manevruoja posūkiuose bei yra pritaikytas bekelės visureigių – Dakaro tipo – varžyboms.

Lenktynėse taip pat dalyvavo neseniai iš Dakaro smėlynų grįžęs Vaidotas Žala, kuris pirmavo iš esmės visuose ruožuose, bet, dėl patirto gedimo, buvo priverstas užleisti pirmą vietą iš Čekijos atvykusiam ekipažui.

Vairuotojo V. Paškevičiaus ir šturmano G. Vercinsko valdomas „Mitsubishi Pajero Evolution“ varžėsi su latvių vairuojamu visureigiu „Toyota Land Cruiser“, kuriam visgi nepavyko aplenkti molėtiškių. Būtent todėl pirmos vietos taurė visureigių klasėje atiteko lietuvių ekipažui. „Vaidota Racing Team“ atstovai taip pat pasiekė antrą geriausią rezultatą „Svečių“ kategorijoje.

Didžiausią nuostabą kelia tai, kad šios lenktynės – tai pirmas kartas, kai G. Vercinskas išbandė save šturmano kailyje. Kaip rodo molėtiškių pasiektas rezultatas, 11 metų lenktynininko patirtį turinčio V. Paškevičiaus įgūdžiai ir G. Vercinsko potencialas leidžia sudaryti puikų tandemą, o jų planai neapsiriboja tik Lietuvoje vykstančiais raliais.

„Šios varžybos buvo puikus apšilimas prieš jau šį savaitgalį prasidėsiantį Lietuvos „Rally Raid“ čempionatą. Jis šiemet pirmą kartą istorijoje startuos žiemos etapu. Organizatoriai lenktynininkams žada daug iššūkių ilguose snieguotuose greičio ruožuose. Manau, „Winter Rally“ iš automobilio išspaudėme viską, ką galėjome. Klaidų buvo, bet žiemos ralis tuo ir ypatingas, kad reikalauja 100 proc. koncentracijos ir už kiekvieną klaidą negailestingai baudžia. Manau, kad kartu sportinį automobilį bandančiu prisijaukinti G. Vercinsku ateityje pasieksime ne ką mažiau įspūdingų pergalių ne tik Lietuvoje bet ir kitose šalyse“, – po lenktynių kalbėjo V. Paškevičius.

„Žinant, kokius aukštus tikslus sau kelia Vaidotas, iš pradžių buvo baisu, kad mano patirties stoka gali tapti trikdžių jų siekti. Tačiau pirmasis startas pavyko daug geriau, negu galima buvo tikėtis, todėl tikiu, kad ateityje laukia dar daug malonių pergalių, bet, žinoma, iki tol dar reikės kaip reikiant padirbėti“, – pirmojo savo ralio įspūdžiais dalijosi G. Vercinskas.

V. Paškevičius atskleidė, kad „Vaidota Racing Team“ šiemet stengsis trečius metus iš eilės tapti „Rally Raid“ čempionato nugalėtojais ir startuoti dar bent viename klasikinio ralio ruože. Lenktynininkai taip pat galvoja ir apie startą maratoninėse, 2500 km besidriekiančiose, Breslau lenktynėse Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)