V. Žala ir A. Malnieksas pirmavo penktadienį, naktiniuose greičio ruožuose. Ekipažas kaip reikiant lėkė ir šeštadienį, pirmąją ralio pusę. Tačiau užteko vienos klaidos ir situacija apsivertė aukštyn kojomis.

Lietuvių ekipažas išlėkė į pusnį. Iš jos išsikrapštė, tačiau pamatė, kad automobilio oro filtre – gausybė sniego. Šį pasikeitė, bet paaiškėjo, kad tuo pačiu nukrito ir žarna nuo turbinos. Tai lėmė, kad lenktynininkams teko vieną greičio ruožą įveikti važiuojant avariniu režimu.

"Winter Rally 2019"

Nors serviso zonoje šis gedimas buvo sutvarkytas, visgi ekipažui teko stoti ir dar kartą trasoje. Į ralio pabaigą „Agrorodeo“ komanda įgavo antrą kvėpavimą, tačiau to nebeužteko. Pirmoji pozicija buvo atiduota čekams – J. Orsakui ir J. Žakovai. J. Orsakas – nebe pirmą kartą dalyvauja Lietuvos Žiemos ralyje. 2014-aisiais J. Orsakas, tiesa, su kitu šturmanu, finišavo šiame ralyje 4-oje pozicijoje, o 2017 m. jis šiame ralyje užėmė 6 vietą.

J. Orsakas neslėpė, kad lenktynės šiandien jam buvo labai sunkios, o penktadienio diena, matyt, dar sunkesnė.

„Visgi spaudžiau viską, ką galiu, iš savęs, ir džiaugiuosi, kad man pavyko“, – kalbėjo čekas.

Trečioji vieta atiteko Giedriui Notkui ir Daliui Strižanui. Šiam ekipažui pakilti į trečią poziciją pasisekė pakilti paskutinę akimirką, mat iki pat ralio pabaigos trečioje vietoje tvirtai buvo įsitaisęs Vytauto Švedo ir Mindaugo Čepulio ekipažas. Deja, 12-ame greičio ruože ekipažas išlėkė iš kelio ir prarado turėtą pranašumą.

Kalbėdamas apie savo patirtį pirmajame šių metų Lietuvos ralio čempionato etape, G. Notkus neslėpė – diena nebuvo sėkminga ir maždaug įpusėjus raliui, jis jau buvo praradęs viltį išsikovoti prizinę poziciją.

"Winter Rally 2019"

„Mums nesisekė, bet buvo, kam nesisekė labiau nei mums. Vytautas Švedas ir Mindaugas Čepulis mums padovanojo vietą prie šio stalo“, – sakė lenktynininkas.

Pasakodamas apie vietą, kurioje suklupo kolegos, G. Notkus minėjo, jog kelias toje vietoje buvo ypač slidus, suplūktas, o V. Švedas išlėkė iš kelio taip, kad sugrįžti atgal į trasą nesugebėjo.

„Šiandien mums šypsojosi fortūna“, – sakė praėjusių metų Lietuvos ralio čempionas.

Kitų klasių nugalėtojai

Tradiciškai „Winter rally“ yra pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas. Tačiau drauge su Žiemos raliu, vyksta ir lenktynės kitose įskaitose.

Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato (LARSČ) etapo nugalėtojais tapo Arūnas Černius ir Jolanta Ščiglinskienė. Nuo artimiausių varžovų šis ekipažas atsiplėšė kiek daugiau nei 44 sek.

A. Černius pasakojo, kad ekipažas stipriai nesiruošė, tačiau pabrėžė, kad šeštadienio lenktynėse jiems išties labai sekėsi.

„Pirmas etapas tokioje įskaitoje ir pirma pergalė, tai labai džiaugiamės“, – akcentavo J. Ščiglinskienė.

Antri LARSČ etape liko Marius Dainys ir Tomas Klimašauskas, trečią vietą užėmė Giedrius Šileikis ir Vitalijus Plastininas.

M. Dainys neslėpė, kad jam po pergalės sudėtinga net atsigauti, mat pergalės tikrai nesitikėjo. Jam pritarė ir šturmanas T. Klimašauskas.

„Naujas ekipažas, pirmas ralis, prieš tai buvo tik testai. Turbūt pavyko susikalbėti ir pasisekė“, – spėjo jis.

V. Plastininas pasidžiaugė, kad Žiemos ralis priėmė ir ralio sprinto čempionato etapą, o G. Šileikis akcentavo, kad kartais visiškai nebūtina, jog pergalių siekiantys ekipažai važiuotų drauge daugybę laiko.

„Šiame etape trys nauji ekipažai ir taip susiklostė, kad visi trys ir „sukrito“ į pirmąjį trejetuką“, – sakė lenktynininkas.

„BMW Cup“ įskaitoje pirmieji – Renaldo Šeinausko ir Rūtos Krikščiūnaitės ekipažas. Daugiau nei 10 min. jie aplenkė Dovilą Čiutelę ir Pranciulį Daivaną. Treti šioje klasėje Simono Bieliausko ir Juliaus Vandžio ekipažas.

„Classic Cup“ įskaitoje greičiausi Žiemos ralyje – Drew Hollandas ir Aleksandras Dainys. Jie daugiau nei 2 min. aplenkė antroje vietoje likusius Regimanto ir Žygimanto Raguočio ekipažus. Treti šioje klasėje liko Aurimas Eidžiūnas ir Justas Barysas.

„4x4 Cup“ klasėje pirmieji – Vaidotas Paškevičius ir Gytis Vercinskas. Jie beveik 7 min. aplenkė Latvijos ekipažą – Aldį Vilcansą ir Dairą Vilcansę.

Kaip vyko ralio varžybos, peržiūrėti galite žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)