„Ieškome sprendimo, kuris padėtų išgelbėti Belgijos GP, tačiau ne bet kokia kaina. Galimybės yra dvi: arba lenktynės bus surengtos, arba ne“, – pareiškė Valonijos regiono ekonomikos ministras Philippe‘as Malburny.

Ligšiolinis Belgijos GP rengėjas po šių metų etapo patyrė didelių finansinių nuostolių ir bankrutavo, likęs skolingas 15 mln. eurų (apie 52 mln. litų) vietinei vyriausybei.

Valdžia dabar norėtų, kad lenktynių rengėju taptu pats B.Ecclestone‘as, ir veda su juo derybas nuo mėnesio pradžios. Manoma, kad „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas už tai prašo 10 mln. eurų (apie 35 mln. litų). Nenuostabu, kad tai sukėlė vietinių politikų prieštaravimus.

„Vyriausybė pritaria, kad Spa trasa yra viena iš gražiausių, tačiau pagrindinis valdžios veiklos tikslas – turto panaudojimas vietinių gyventojų gyvenimo kokybei gerinti“, – tokias žinias komentavo dominuojančios socialistų partijos atstovas.

Valonija yra skurdžiausiai gyvenantis Belgijos regionas. Spa trasa yra pačioje Belgijos pašonėje, šalia sienos su Vokietija ir Liuksemburgu.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.