Šiais metais automobilių klasėje ir vėl dalyvauja „dakaristas“ Gintas Petrus su Povilu Valaičiu, važiuojantys „Toyota Hilux Overdrive“ automobiliu, o motociklų klasėje ralio naujokas Tomas Jančys, startavęs motociklu „KTM 450 Rally Replica“.

Ralio išlydėtuvės įvyko Monake, čia ceremonija vyko kelias valandas, tūkstančiai žiūrovų negailėjo ovacijų, šypsenų ir netgi ašarų. Ant podiumo kilo motociklai, automobiliai ir sunkvežimiai, kur juos sveikino garbūs asmenys.

Šiais metais ralyje dalyvauja rekordinis skaičius dalyvių iš beveik 30 skirtingų šalių. Savo jėgas Afrikoje panoro išbandyti netgi atstovai iš Japonijos ir Australijos.

Pirmas greičio ruožas – 650 km

Iš Monako ralio dalyviai keltu persikėlė į Afriką, kur prasidės tikrosios lenktynės. T. Jančys pasakojo, kad kelte sutvarkomi ir patys įvairiausi muitinės formalumai ir dokumentai, kad atvykę į Afriką ralio dalyviai galėtų išjudėti kuo anksčiau.

„Pirmi startuoja motociklininkai, todėl dar kelte gavome kelio knygas, jų korekcijas. Turėjome šiek tiek laiko pailsėti po bėgimo, kuris buvo prieš išplaukiant ir atiduodant techniką į keltą“, – pasakojo sportininkas.

Tiesa, laukiantys kilometrai gali būti ne itin lengvi, spėjo motociklininkas, mat Maroke, kur prasideda ralis, buvo liūtys ir gausūs vandenys išgraužė daug kelių ir aplinkkelių.

„Mums rimtai perspėjo kiek įmanoma labiau laikytis kelio knygoje numatyto maršruto, mat gali būti visokių niuansų“, – kalbėjo sportininkas.

Negana to, lenktynininkų lauks ir kitas išbandymas. Nors ralis vyksta Afrikoje, šiuo metu žemyno Šiaurėje šalta: dienomis temperatūra pakyla iki 12 laipsnių šilumos, o naktį siekia vos nulį.

Pirmasis greičio ruožas, tekęs sportininkams, siekė 650 kilometrų. Visgi lietuviams jį įveikti sekėsi visai neblogai. T. Jančys, startavę iš 40-osios pozicijos, finišą pasiekė būdami 59 absoliučioje įskaitoje. G. Petrus su P. Valaičiu startavo 55-oje pozicijoje, tačiau į finišą atkeliavo būdami 24-i absoliučioje įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)