Komanda neslepia, kad kai rugsėjo mėnesį prie komandos automobilio vairo sėdo Dakaro ralio laimėtojas, katarietis Nasseras Al-Atiyahas, yra itin stebima ralio kroso bei automobilių sporto bendruomenės.

Pusės milijonų eurų premija

Bet dar daugiau dėmesio lietuvių komanda sulaukė, kai praėjusią savaitę pranešė, kad už puikius rezultatus pasiryžę sumokėti pusės milijono eurų priedą lenktynininkui, jei jis 2019 metais Pasaulio ralio kroso čempionate (WRX) komandai iškovos vieną iš trijų prizinių vietų.

E. Staponkus yra pats ragavęs ralio kroso lenktynininko duonos bei išmano šio sporto specifiką. Tad, jo nuomone, šioje autosporto disciplinoje reikia agresyvaus bei drąsaus vairuotojo.

„Žinome savo automobilio galimybes. Jis yra labai greitas ir su geru vairuotoju tikrai galime būti ant podiumo ateinančiame WRX čempionato sezone. O pusės milijonų eurų premija yra papildoma motyvacinė priemonė. Pergalių atveju laimės tik abi pusės“, – teigė komandos savininkas.

Lenktynininkas olandas Kevinas Abbringas, kuris, dėl intensyvaus N. Al-Attiyaho pasiruošimo Dakaro raliui, komandai talkina automobilių testuose, paantrino E. Staponkui dėl automobilio greičio. Jo nuomone, su „Škoda Fabia WRX“ galima išvystyti stulbinantį greitį.

„Tai labai greitas automobilis. Kiekvienų testų laukiu, kad galėčiau vėl ir vėl sėsti prie šio automobilio vairo“, – teigė K. Abbringas.

Pasaulinio lygio lenktynininkų dėmesys

Apie automobilio greitį buvo užsiminęs ir pats N. Al-Attiyahas, kai katarietis lėkė automobilio testuose rugsėjo mėnesį Rygoje, Bikernieku trasoje. Nors jis pats dėl įtempto grafiko negali dalyvauti tolesniuose bandymuose, jų nepraleidžia lenktynininko vadybininkai.

„Škoda Fabia WRX“ galimybių išbandyti atvyko ir norvegas M. Ostbergas, kuris gerai žinomas pasaulio ralio čempionato (WRC) gerbėjams. Šiemet lenktynininkas WRC čempionate atstovavo gamyklinei „Citroen“ komandai. Lietuvių komandos automobilio jis išbandė Belgijos „Circuit Jule Tacheny“ trasoje.

Kol kas neatskleidžiama, kas kitais metais vairuos lenktyninį automobilį.

Įveiktas jau visas WRX čempionatas

Iš viso naujas komandos automobilis jau nuvažiavo kiek daugiau nei 1000 kilometrų testiniu režimu. Tai yra viso WRX čempionato kilometražas. Belgijoje yra paskutiniai automobilio testai.

Iškart po Naujųjų metų sportinis bolidas jau bus ruošiamas kitų metų pirmam WRX čempionato etapo startui.

2019 metais Pasaulio ralio kroso čempionatas vyks Abu Dabyje balandžio 5-6 dienomis. Lietuvių komanda varžysis „Supercar“ klasėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją