Po šio laimėjimo V. Venskūnas tapo pirmuoju Lietuvos sportininku, triskart iškovojusiu pergalę Palangoje rengiamose maratoninėse varžybose. Su Lietuvos „Porsche“ klubo nariais jis nugalėjo pirmosiose lenktynėse 2000 metais, po metų su A. Kudla šventė pergalę, atstovaudami „Automodus“ komandai, o 2003-siais nugalėtojai gynė SK DAL garbę.

Pasikartojusi konkurentų nesėkmė

2003 m. ir 2001 m. Palangoje vykusių lenktynių identiška tik baigtis, tačiau jų scenarijus skyrėsi kaip diena nuo nakties. Nors nugalėtojų persvara abu kartus buvo daugiau nei įtikinama: 2001 m. – 25, o 2003 m. – 14 ratų.

Tačiau V. Venskūnui trečioji, o A. Kudlai – antroji pergalės nenukrito iš dangaus. Du trečdalius distancijos būsimųjų laimėtojų „Porsche“ rimtai konkuravo su „Los Patrankų“ „Audi RS4“. Komandų sportininkai net keletą kartų keitėsi vietomis, tačiau po 266 ratų turbinos gedimo „Los Patrankos“ buvo priversta sudėti ginklus.

Apmaudo netrūko, nes šiauliečių „Audi“, kai varžovų „Porsche“ automobilis dėl degalų stygiaus trasoje laukė pagalbos, buvo įgijusi net kelių ratų pranašumą.

Pirštinę favoritams bandė mesti ir „Juta-Statoil Lubricants“ sportininkai Egidijus Dapšas, Audrius Gelžinis ir Kastytis Stankaitis, tačiau jų azarto neatlaikė „Audi A3“ pusašiai, lūžinėję vienas po kito.

Kai bronza prilygsta auksui

Antrąją absoliučios įskaitos vietą iškovojo „Sonex-Baltpark-Audėjo“ ekipos atstovai A. Karčiauskas, Arūnas Bartusevičius ir Ričardas Kasparavičius, vairavę „Audi A4“, o treti su BMW 318 liko „Adampolis-Mobil Racing Team“ atstovavę Renaldas Gabartas, Algis Čiblys, Valdas Juozas Vilūnas, Šarūnas Vaškelis ir Ramūnas Čapkauskas.

„Tai iki šiol nepagerintas žiniasklaidos atstovų, kurių komandoje buvo net du, laimėjimas“, - sako auksui prilygstančio bronzinio pasiekimo bendraautoris V.J. Vilūnas.

Pasak V. J. Vilūno, penki ekipos lenktynininkai buvo puikus pasirinkimas, labai pravertęs keičiantis vairuotojams, ypač prapliupus lietui, kai vairą tekdavo patikėti labiausiai patyrusiam kolegai. Tad trasoje kiekvienam teko paplušėti tik po 2 valandas.

AJAGS komandos „Toyota Yaris“ buvo patikėtas trims žurnalistams – Mindaugui Griniui, Linui Butkui ir Vitoldui Miliui, kurie pasirodė irgi garbingai, finišavę septinti, o savo klasėje – antri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją