Paskutinį kartą A. Petraitis Dakaro ralyje dalyvavo 2009 m. Tąkart lietuvis visureigių klasėje pasiekė rekordinį lietuviams finišą – ralį baigė būdamas 25-oje vietoje. Šis ralis buvo pirmasis, kai Dakaras iš Afrikos persikėlė į Pietų Ameriką. Į šių metų Dakarą A. Petraitis vyko kartu su motociklininku Baliu Bardausku.

Šių metų liepos viduryje A. Petraitis oficialiai pranešė, kad 2019 m. startuos sunkvežimių klasėje. Lietuvis ketino išsinuomoti „Tatrą“ sunkvežimį, tačiau dėl finansinių problemų projektas buvo atšauktas.

„Nieko gero negaliu pasakyti – šiais metais jau dedu tašką. Šiemet tai jau viskas. Tiesą pasakius turėjau nuojautą, kad viskas taip baigsis. Vasarą viskas skambėjo optimistiškiau – prasibėgome pro lietuviškas kompanijas, tačiau visur skambėjo pažadai, o jokio konkretumo nebuvo. Buvo kompanijų, kurios pačios kreipėsi ir būtų galima bendradarbiauti, tačiau ir sudėjus jų visų paramą pinigų vis tiek neužtenka“, – DELFI teigė A. Petraitis.

A. Petraitis skaičiuoja, kad norint startuoti sunkvežimių kategorijoje reikėtų mažiausiai 300 tūkst. eurų biudžeto. Tiesa, galutinai svajonės startuoti sunkvežimių klasėje lenktynininkas nelaidoja.

„Mėginsime. Manau, kad šiemet gerokai per vėlai pradėjome dirbti. Galiu pasakyti tik tiek, kad mažų mažiausiai pradėjome dirbti per vėlai. Jei bus entuziazmo, galbūt bandysime dar kartą, jei ne – tai ne“, – DELFI pasakojo sportininkas.

Dakaro ralis kitų metų sausio 6-17 dienomis vyks Peru teritorijoje. Tai bus pirmas kartas, kai Dakaras vyks tik vienos šalies teritorijoje.

Kaip skelbia organizatoriai, net 70 proc. trasų sudarys smėlynai. Dakaro distancija Pietų Amerikoje sieks apie 5 tūkst. km – ralį sudarys 10 etapų, per kuriuos dalyviams teks įveikti apie 3 tūkst. km greičio ruožų. Tai bus pats trumpiausias Dakaras per visą istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)