„Tai viena plačiausių ir įdomiausių lenktynių trasų Europoje: labai lygios dangos, su daug posūkių, įkalnėmis ir nuokalnėmis. Apie ją daugiausia pasako faktas, kad čia vyksta „MotoGP varžybos ir kurioje stebime važiuojančius Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo ir kitus. Džiaugiamės, kad pagaliau ji atsivers ir lietuviams“, – „Coffee Racers“ pranešime žiniasklaidai cituojamas organizacijos prezidentas Adomas Dautartas.

Brno trasa yra 15 metrų pločio, 5,4 kilometrų ilgio, turi 6 kairiuosius ir 8 dešiniuosius posūkius, 13-ka tiesiųjų atkarpų, kurių ilgiausia – net 636,56 metrų. Didžiausia įkalnė – 7,5 proc., nuokalnė – 5 proc. Trasos įveikimo rekordas motociklu – 1,56,027 min. – priklauso Dani Pedrosai, važiavusiu „Honda“ 2014-tais metais. Be to, žiedo viduryje veikia keturių žvaigždučių viešbutis, pro kurio langus galima matyti paskutinį prieš finišo liniją trasos posūkį.

Lietuviai drauge su kitų šalių motociklininkais Brno žiede važiuos likus 10-čiai dienų iki „MotoGP“ etapo čia, kuris vyks rugpjūčio 2-4 dienomis. „Coffee Racers“ renginyje galės važiuoti iki 250 dalyvių.

Skelbia naujo sezono kalendorių

Kartu su šia naujiena sporto klubas „Coffee Racers“ pristato ir kitų metų sezono renginių tvarkaraštį. Jame jau dabar numatyta 10 dvidienių renginių, kuriuos sudaro treniruotės ir varžybos, Lenkijos, Slovakijos, minėtoje Čekijos trasoje ir antrąsyk „Formulės 1“ žiede „Hungaroring“ Vengrijoje.

Kaip teigia A. Dautartas, iš viso kitąmet planuojama surengti apie 15–16 dvidienių renginių minėtose šalyse, taip pat tradiciškai Lietuvos, Latvijos ir Estijos lenktynių žieduose.

„Šiemet Europos lenktynių trasose suorganizavome net 23 didelius renginius. Nejučia tapome didžiausiu organizatoriumi Rytų Europoje, matuojant renginių ir dalyvių skaičiumi, – sako „Coffee Racers“ prezidentas. – Pavyzdžiui, mūsų renginyje Slovakijoje važiavo 260 motociklininkų, čia esame vienas iš dviejų didžiausių organizatorių, nors renginius organizuoja ir šveicarai, austrai, britai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)