Šeštadienį Kačerginėje vyks paskutinės šiais metais čempionato etapo statusą turinčios automobilių lenktynės: 100 dalyvių stengsis kaip galima greičiau įveikti trasą „Time Attack“ rungtyje ir 35 dalyviai savo automobiliais kėbulas į kėbulą grumsis dėl Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionų titulo, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Dar trys dešimtys nė 200 eurų nevertų mašinų stumdysis vidinėje žiedo dalyje esančioje šonaslydžio trasoje „F-Race 200“ lenktynėse, o aikštelėje tik įvažiavus į „Nemuno žiedo“ teritoriją „Kauno technikos kolegijos“ studentai greituminio slalomo trasoje siūlys išmėginti jėgas tiems, kurie dar nedrįsta važiuoti į didįjį žiedą.

Renginio vinimi žiūrovams taps lenktynės tarp visiškai skirtingų automobilių ir motociklų. Prie vienos starto linijos stos Lukas Perminas su motokrosui sukurtu motociklu, Linas Navickas rungtyniaus su žiedinėms lenktynėms skirta „britva“, šalia jų, dar du „Dynami:t Energy“ lenktynių komandos automobiliai, pritaikyti skirtingoms automobilių sporto disciplinoms. Mantas Matukaitis važiuos būtent „Nemuno žiedo“ trasoje ištobulintu BMW M3 bolidu, o britas Andrew Hollandas bandys jam pasipriešinti klasikiniu 1972 metų gamybos „Ford Escort“ automobiliu, turinčiu iki 10 000 aps/min besisukantį „Cosworth“ variklį, išvystantį 260 AG.

„Visos šios transporto priemonės – visiškai skirtingos, tačiau jų tikslas yra toks pats: važiuoti kaip galima greičiau. Žinoma, jos sukurtos važiuoti greitai skirtingomis sąlygomis, skirtingose trasose ant skirtingų dangų, tad galima iš anksto numanyti, kas finišo liniją pasieks pirmas. Vis tik kiekvienas vairuotojas puikiai pažįsta savo transporto priemonę ir iš rankovės išsitrauks tam tikrų kozirių ir gyvai pamatyti, kaip skiriasi skirtingoms disciplinoms pritaikytos lenktyninės transporto priemonės bus įdomu“, – nesuruošė nugalėtojų prognozuoti Mantas Matukaitis.

Paskutinės lenktynės išaiškins čempionus

Svarbiausi šiose lenktynėse bus karjerą pradedantys automobilių sporto mėgėjai. „C-Bet Ring Challenge“ varžybos orientuotos į pradedančiuosius lenktynininkus, kuriems organizatoriai besivadovaudami savomis dogmomis už kiekvieną išleistą eurą stengiasi suteikti kaip įmanoma daugiau laiko pasireikšti profesionaliai lenktynėms paruoštoje ir visą saugumo infrastruktūrą turinčioje trasoje. Dėl to visos 100 vietų į „Time Attack“ važiavimus užsipildė vos per savaitę.

Be to, šiemet čia pirmą kartą vyksta ir Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionatas, kuriame prie vienos starto linijos du kartus stos net 35 dalyviai. Kadangi tai paskutinis šio čempionato etapas, kova jame bus itin arši, nes nei vienas dalyvis neturi jokio ryškaus pranašumo. Jo įgyti per vieną etapą nuo pirmojo „C-Bet Ring Challenge“ renginio buvo neįmanoma.

Štai R3000+ klasėje Edvinas Einikis su „Audi S4“ ir „Volkswagen Golf“ pilotuojanti Indrė Senkutė-Gedgaudienė turi surinkę po 17 taškų, tad čempionu taps tas, kuris laimės šeštadienio lenktynes. O jų kovą gali sudrumsti ir vos vienu tašku atsilikęs Tautvydas Lašas. R3000 klasėje, kur kone visi dalyviai vairuoja BMW automobilius, Daną Azikejevą, Mantą Matukaitį ir Aurimą Mištautą skira tik 4 taškai, vos 1 taškas skirias R2000 klasės lyderius Edviną Mardosą ir Paulių Urbonavičių.

Nemokamos pramogos vaikams

Rengdami antrąjį „C-Bet Ring Challenge“ etapą organizatoriai daug dėmesio skyrė žiūrovams: ne tik užsakė saulėtą ir gaivų orą šeštadieniui, bet ir pasirūpino pramogomis visai šeimai.

„Mūsų tikslas – populiarinti automobilių sportą, pritraukti į jį daugiau naujų veidų, o tai prasideda toli gražu ne nuo pirmojo starto, o nuo pirmojo įspūdžio pamačius lenktynes. Norime šį kartą daug dėmesio skirsime jaunoms šeimoms su mažais vaikais. Jiems paruošėme nemokamą batutą, vyks burbulų fiesta ir t.t.“, – sakė renginio organizatorė Ugnė Rukšėnaitė.

Kauniečiai ir miesto svečiai dar penktadienį galės iš arti pamatyti, kokia technika šeštadienį bandys kaip įmanoma greičiau apsukti ratą Kačerginės trasoje. Nuo 5 valandos vakaro greičiausi bolidai ir lenktynių lyderiai išsirikiuos Kauno Rotušės aikštėje. Ten taip pat bus galima įsigyti bilietus į varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją