„Panašu, jog ruduo mums bus dėkingas ir leis ne tik turėti puikią šventę, bet ir padės sportininkams. Numatoma 19–20 laipsnių temperatūra tarp sportininkų vadinama „arklių“ oru“, – renginio pranešime žiniasklaidai cituojamas jo organizatorius Linas Ramoška.

Kodėl? Pasirodo, kuo aukštesnė degalų ir oro temperatūra, tuo mažiau ji gali paaugti degdama, tuo mažiau energijos ji gali sugeneruoti. Dažnas dalyvis atlikęs testus pavasarišku šaltuku dengiamoje trasoje apsidžiaugia sėkmingu žiemos sezono darbų rezultatu – automobiliai alsuoja lengvai ir generuoja optimalų kiekį galios. Situacija pasikeičia, kai lauke pradeda kepinti 30 laipsnių karštis – oro temperatūra trukdo tobulam degimo procesui, taip pat reikia naudoti energiją papildomam agregatų aušinimui.

„Šį savaitgalį to nebus – atsikvėpti galės ne tik technika, bet ir pilotai, kurie neretai turi kęsti ir 50 laipsnių karštį. „Braliukų mūšio“ oras bus tobulas finalui, belieka susikaupti ir dar kartą susigrumti su „Nemuno žiedu“, – aiškino L. Ramoška.

O susigrumti norinčių yra: šeštadienį įvyksiančiose „Street“ lygos varžybose užsiregistravo trys dešimtys dalyvių, o PRO lyga sulauks itin stiprių svečių iš už sienos.

„Labiausiai laukiama Erikso Ullaso ir Benedikto Čirbos dvikovų. Eriksas šių metų Baltijos šalių čempionas, Benediktas praeitą savaitgalį pirmą kartą kopė ant „Driftmasters“ Europos čempionato podiumo, jo viso sezono rezultatai taip pat puikūs. Tai du, vienas kito verti priešininkai, tad jų važiavimus išvysti bus tikrai įdomu“, – sakė organizatorius.

Lenktynių trasoje netrūks Latvijos žvaigždžių, ką moka rodys ir Andrius Čibirka, Arūnas Černevičius, Gediminas Levickas, pernai metų čempionas Donatas Macpreikšas bei kiti.

„Braliukų mūšio“ kovos vyks dvi dienas: šeštadienį savo kardus surems „Street“ lygos herojai, vakarop trasą jie užleis PRO lygos meistrams. Sekmadienį kova persikels į „Ąžuolo“ posūkį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)