Varžybas organizuojančio „Lietuvos automobilių klubo“ prezidentas Rolandas Dovidaitis priminė, kad elektromobiliai ralyje „Aplink Lietuvą“ debiutavo dar 2016 metais.

„Tuomet į startą taip pat stojo šeši elektra varomi automobiliai, tačiau tuomet juos iš vieno greičio ruožo į kitą vežiojome autovežiais. Šiandien visi varžybų dalyviai į Tauragę atriedėjo patys, patys sugrįš ir namo. Džiugu, kad taip greitai tobulėja patys elektromobiliai ir vis labiau plečiasi įkrovimo stotelių tinklas. Labai tikiuosi, kad visai netrukus Lietuvos ralio trasose pamatysime ir pirmą elektromobilį su visa saugumo įranga, kuris galės dalyvauti visuose klasikinio ralio greičio ruožuose“, – sakė R.Dovidaitis.

Dėl „Nissan“ įsteigtos naujojo „Nissan e-NV200 40 kWh“ taurės elektromobilių pilotai kovėsi be kompromisų. Daugiausiai žiūrovų ovacijų sulaukė įspūdingas Gintaro Smalinsko „Tesla“ startas, po kurio dar ilgai sklaidėsi degančių padangų dūmai.

Deja, didelis greitis pareikalavo ir aukos – apkrovų neatlaikė pakabos detalė, taigi finišą „Tesla“ pasiekė šlubuodama ir dėl gedimo nedalyvavo antrame važiavime. Pasitraukus pagrindiniam konkurentui, pirmą vietą užtikrintai iškovojo Ramūnas Fetingis, vairavęs septynių vietų „Nissan e-NV200 40 kWh“ furgoną. Antrą ir trečią vietas užėmė „KIA Soul EV“ pilotavę Dainius Jakas ir Henrik Korkuc.

Po finišo „Nissan Nordic“ komunikacijos vadovas Mindaugas Plukys pasidžiaugė, kad tiek daug tauragiškių atvyko ir pamatė elektromobilių lenktynes. „Prieš startą pabendravome su labai aikštėje susirinkusiais miestelėnais. Džiugu, kad elektromobiliais domimasi vis daugiau, jie nebelaikomi egzotika, o Lietuvoje jų populiarumas auga, kaip ant mielių. Šiame renginyje parodėme, kad net su furgonu galima ne tik patogiai ir tausojant gamtą keliauti, bet ir gauti daugybę adrenalino lenktynių trasoje. Po kurių, susodinus visą palaikymo komandą, sėkmingai parvykti namo“, – sakė M.Plukys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)