Elektrėnuose iškilmingai prasidėjo ketvirtasis Lietuvos ralio čempionato ir šeštasis Lietuvos ralio čempionato etapai. Orkestro muzikos lydimi dalyviai iš Draugystės gatvėje įsikūrusios serviso zonos pajudėjo link buvusio Elektrėnų atrakcionų parko ir ten pradėjo lenktynes.

Šiandien dalyviams du kartus reikėjo važiuoti vos 1 km ilgio greičio ruožą miesto gatvėmis. Greičiausiai jį pravažiavo Miko Marcyzk ir Szymon Gospodarczyk ekipažas vairavęs „Škoda Fabia R5“ automobilį. Jie du kilometrus siauromis gatvelėmis palei Elektrėnų marias pravingiavo per 1:44.7 min ir už tai pelnė Elektrėnų miesto mero taurę. Vos sekunde nuo jų atsiliko keturis kartus Suomijos ralio čempionu tapęs Teemu Asunmaa, vairavęs tokį patį automobilį. Verta paminėti, kad visas pirmasis šešetukas važiavo „Škoda Fabia R5“ automobiliais.

Trečioje ir ketvirtoje vietoje dar du ekipažai iš Lenkijos: Lukash Habaj su Danieliu Dymurskiu ir Grzegorz Grybz su Jakub Wrobel, nuo lyderių atsilikę atitinkamai 2,6 ir 2,9 sekundės.

Greičiausi lietuviai tik penktoje vietoje. Tai Benediktas Vanagas su Mindaugu Čepuliu, nuo lyderių atsilikę 3,7 sek.

„Sakyčiau, kad startavome sprogstamai ir koncentruotai. Iš lietuvių pasirodėme geriausiai, bendroje įskaitoje esame penkti. Tačiau manau, kad rytoj viskas kardinaliai pasikeis, nes lenkai yra asfalto specialistai, o lietuviai jau parodys ką geba ant žvyro“, – šios dienos rezultatų nesureikšmino Benediktas Vanagas.

Antras greičiausias lietuvis Vadoto Žalos „Agrorodeo“ komanda, tik 7, nuo lyderių atsilikusi 5 sekundėmis. Skaudžiausiai ralio prologas susiklostė Giediui Notkui. Startavęs pirmas po dviejų greičio ruožų jis nukrito į 51 poziciją ir nuo lyderių atsilieka net 24 sekundes, kurias rytoj atsikovoti bus sunku.

„Užgesome toje vietoje, kur reikia apsukti bačką ir išpiešti saulę. Du kartus. Rytoj reikės kovoti labai stipriai“, – nedaugžodžiavo Lietuvos ralio čempionato lyderis tarp visais ratais varomų automobilių vairuotojų.

Greičiausiai tarp dviem ratais varomų automobilių ekipažų pravažiavo Janis Vorobjvs su Ivo Pūkiu. Jie BMW M3 automobiliu trasą įveikė per 1:54.8 min. Šiam ekipažui, du kartus jau tapusiam Lietuvos ralio čempionais taip pat buvo įteikta Elektrėnų miesto mero taurė už puikų pasirodymą.

Antroje vietoje tarp dviem ratai varomų automobilių – Aurimas Buteikis, vairavęs „Honda Civic“, trečioje – Justas Tamašauskas su BMW M3.

Rugsėjo 8, šeštadienį, dalyviams teks įveikti net 14 greičio ruožų ant žvyro, kurių bendras ilgis sudarys 98 km. Startas 8:30 val., ralio nugalėtojai turėtų paaiškėti prieš 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)