„Rally Elektrėnai 2018“ pretenduoja tapti stipriausiu raliu sportine prasme per visą nepriklausomos Lietuvos šimtmečio istoriją.

Organizatoriai pasistengė, kad renginys pateisintų Lietuvos šimtmečio vardą: čia dalyvaus ne tik greičiausi Lietuvos ir Lenkijos ralio čempionato dalyviai, bet tokios Europos ralio žvaigždės kaip Nikolajus Gryazinas, Suomijos ralio čempionas Teemu Asunmaa, Estijos ralio čempionas Egonas Kauras, atvykstantys į Lietuvą greičiausia savo technika varžytis su išsišokėliu Vaidotu Žala.

Nors oficialiai ralio pradžia bus penktadienį, šią dieną galima vadinti prologu. 17 val. Elektrėnuose, Draugystės gatvėje vyks iškilmingas ralio atidarymas, pirmieji dalyviai važiuos pro starto arką, o 17:30 startuos „General Financing Autolizingas“ greičio ruože, kurį jiems reikės įveikti du kartus.

Vaizdingas, vos 1,07 km ilgio greičio ruožas bus palankus žiūrovams. Ekipažai savo pasirodymą pradės buvusiame Elektrėnų atrakcionų parke, važiuos palei Elektrėnų marias pro ledo areną ir finišuos Draugystės gatvėje. Dalyviai su automobiliu kovos ant asfalto važiuodami žvyrui pritaikytomis padangomis, o žiūrovai iš arti galės matyti visą trasos distanciją.

Čapkauskas važiuos žiūrovams

Pirmieji greičio ruožai penktadienį vyks kiek neįprastomis sąlygomis: starto tvarka bus apversta aukštyn kojomis, tad didžiausius startinius numerius gavę sportininkai startuos pirmieji, o ralio čempionatų lyderiai – paskutiniai. Tačiau pirmą starto numerį gavęs lenktynininkas iš Panevėžio Giedrius Notkus nebus paskutinis, kuris stos prie starto linijos.

Paskutinysis tik šiame miesto greičio ruože startuos ralio organizatorius, daugkartinis ralio čempionas Ramūnas Čapkauskas, trumpam grįžtantis prie savo senojo „Mitsubishi Lancer EVO“ automobilio vairo, o jam stenogramą skaitys Elektrėnų miesto meras Kęstutis Vaitukaitis. Tik šiam raliui sudarytas ekipažas penktadienį žada sukurti didesnį šou, nei moderniausius automobilius vairuojantys ekipažai.

„Kartu su Elektrėnų savivaldybe ralį organizuojame jau ketvirtus metus. Jie labai daug prisideda prie šio renginio. Tiek daug, kad meras juokavo, kad pats galėtų būti ralio lenktynininku. Kartu pagalvojom, kodėl gi to neįgyvendinus. Mes startuosime pirmuose dviejuose greičio ruožuose kartu su visais kitais dalyviais, aš prie vairo, Kęstutis skaitys stenogramą. Jokio aukšto rezultato parodyti nė nebandysime, pozicijos mums nieko nereiškia. Važiuosime ne efektyviai, bet efektingai, kad žiūrovams sukurtume kuo daugiau gerų emocijų“, - paaiškino R. Čapkauskas.

Iš karto pasibaigus greičio ruožui bus surengta spaudos konferencija, o greičiausiai miesto gatvėmis pralėkę ekipažai bus apdovanoti rankų darbo Elektrėnų miesto mero taurėmis.

Didžioji ralio šventė vyks šeštadienį. Tądien lenktynininkams sportiniu režimu teks įveikti 14 greičio ruožų, kurių bendras ilgis sudarys 100 km.

„Mūsų ralis žiūrovams nemokamas, taip pat nenorime apriboti jų judėjimo trasose ir suvaryti į vieną vietą, todėl nesame numatę jokių žiūrovų zonų. Visi greičio ruožai bus atviri, tad žmonės galės pasirinkti jiems įdomiausias vietas ralio stebėjimui“, - sakė Ramūnas Čapkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją