Rugsėjo 6 d., ketvirtadienį, Tauragėje specialiai įrengtoje slalomo trasoje, bus surengtos tik elektromobiliams skirtos lenktynės. Jų dalyviai varžysis dėl naujojo „Nissan e-NV200 40 kWh“ taurės, skelbiama ralio organizatorių pranešime žiniasklaidai.

„Lietuvoje elektromobilių vis daugėja, natūralu, kad prie jų vairo sėda vis daugiau greičio mėgėjų. Elektromobilių pagreitėjimas labai įspūdingas, bet gatvėse greičio pedalo iki dugno spausti nevalia. Todėl ir kviečiame visus palenktyniauti specialiai įrengtoje ir saugioje slalomo trasoje“, – sakė „Lietuvos automobilių klubo“ prezidentas Rolandas Dovydaitis.

Dėl taurės galės varžytis bet koks elektromobilis, net ir eksperimentinis. Lenktynių trasa nebus labai sudėtinga, taigi dalyvauti gali bet kuris vairuotojas, turintis B kategorijos vairuotojo pažymėjimą. Nors tai varžybos, bet organizatoriai labiausiai džiaugiasi tuo, kad visi dalyviai galės nemažai laiko pabendrauti su tauragiškiais ir skleisti elektromobilizmo idėjas.

Elektromobiliai į Tauragę suvažiuos rugsėjo 6 d. 18. val. Po pusvalandžio išriedės į slalomo trasą, o 19.30 įvyks apdovanojimo ceremonija. Tuo pačiu metu į Tauragės Pilies aikštę atvyks ir pirmieji ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)