Koncernas, garsėjantis savo kulkosvaidžiu AK-47, pristatė retro stiliaus žydrą prototipą CV-1 per vieną gynybos sričiai skirtą parodą netoli Maskvos.

Automobilio išvaizda buvo įkvėpta SSRS laikų hečbeko „IŽ-Kombi“, gaminto 8-e dešimtmetyje, sakoma žinutėje, paskelbtoje koncerno svetainėje.

Anot „Kalašnikov“, naujasis „elektrinis supermobilis“ buvo sukurtas naudojant įvairias pažangias technologijas, tokias kaip „revoliucinis“ inverteris. Visiškai įkrautas automobilis gali įveikti 350 km atstumą.

„Kuriame savo pačių elektrinio supermobilio koncepciją, kuri grindžiama keliomis naujoviškomis sistemomis, išvystytomis koncerno“, – nurodė bendrovė.

„Šios technologijos leis mums stoti į pasaulio elektromobilių gamintojų, tokių kaip „Tesla“, gretas ir būti jų varžovai“, – „Kalašnikov“ pranešimą spaudai cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Kurdami savo koncepciją buvome įkvėpti pasaulinės rinkos lyderių patirties“, - teigiama kompanijos pranešime.

„Kalašnikov“ jau ilgą laiką mėgina praplėsti siūlomų produktų asortimentą ir neseniai pradėjo prekiauti drabužiais bei kitais civiliams skirtais daiktais – nuo skėčių iki mobiliųjų telefonų dėklų.

Vis dėlto bendrovės žengimas į elektromobilių rinką buvo nevienareikšmiškai sutiktas rusų. Komentuodami naujieną „Kalašnikov“ oficialiojoje „Facebook“ paskyroje, vartotojai negailėjo tokių epitetų kaip „kiberpankas“ ar „IŽ-zombis“.

„Jūsų tankai yra puikūs, bet būtų geriau, jei neliestumėt automobilių“, – parašė vienas vartotojas.

Anksčiau šią savaitę internautai išjuokė koncerno naująjį dvikojį kovinį robotą. Auksinės spalvos mašina – kuri, kaip pranešama, pavadinta „Igoriok“ ir yra gamybos etape – iškart suteikė peno daugybei socialinių tinklų memų.

„Kažkas prisižiūrėjo „RoboCop“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vartotojas „happy__keanu“, turėdamas omeny 1987-ųjų filmą apie policininką kiborgą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)