Dvi dienas truksianti lenktynių fiesta oficialiai startuoja šeštadienį, bet penktadienis trasoje – ne ką ramesnis. Čia dalyviams prasidėjo administracinė komisija (registracija) ir techniniai patikrinimai bei treniruotės.

Baltijos regionas turi savo ištvermės lenktynių seriją, kurios važiavimai užtrunka iki 4 valandų. Šį kartą lenktynės, prasidėsiančios 14 val. šeštadienį, pasibaigs tik 20 valandą ir slėpsis po „North European Zone 6H“ pavadinimu. Tai – įskaitinės Šiaurės Europos zonos čempionato varžybos.

Pastarosios sulaukė susidomėjimo ne tik Baltijos regione ir Skandinavijos šalyse: tarp dalyvių galima sutikti ir prieš mėnesį įspūdingą sportinį pasiruošimą ir lenktynių tempą demonstravusį Keviną Abbringą. Kaip ir 1000 km lenktynėse Palangoje, jis atstovaus „Hegelmann Transporte by Algirdai racing team“. Beje, šios komandos gretas prie „Hyundai i30 TCR“ vairo lenktynėms papildė ir Indrė Senkutė.

Kiek kitokiu – papilnėjusiu – sąstatu 6 valandų lenktynėse pasirodys ir „GSR Motorsport“ komanda: ją papildė Mindaugas Boguševičius, Baltijos ištvermės lenktynių serijoje paskutinius kelis sezonus besivaržęs kartu su „Rotoma Racing“ ir jų „BMW“.

Šiuo metu gausiausia – „A3000+t“ įskaita, kurioje dalyviai varžosi ginkluoti technika su 3 litrų turbininiais varikliais. Be jau minėtų „Hegelmann Transporte by Algirdai racing team“ ir „GSR Motorsport“ su „VW Golf GTI TCR“, lenktynėse galima sutikti ir „Energizer Racing“ komandos trijulę su dar vienu „VW Golf GTI TCR“, „DHL Racing Team“ su „Cupra TCR“. Pagal pateiktą registracijos formą, šios komandos sudėtyje galima sutikti abu Čapkauskus: vyresnįjį Ramūną ir jo sūnų Titą.

Dar vienas „Cupra TCR“ varžybose atstovaus ambicingą „London Grill Racing Team“ komandą.

Antroji pagal gausumą – „Diesel“ klasė. Joje galima sutikti ištikimiausius endurance lenktynių dalyvius „Sparti reklama by Kekava racing team“ su „BMW 120D“, „PGM Technika Racing“ bei dažnai techninių nesklandumų kamuojamas „Antėja - kraujo tyrimai“ bei „Flash Racing Latvia“ komandas. „A3000“ įskaitoje – sezono naujokai „Ratmena“ su „BMW e46“ automobiliu ir suomių „Black Rose Racing“, o „A2000“ įskaitoje pasirodys ir pirmąjį kartą šį sezoną į „BEC 4H“ lenktynes išsiruošusi „RM klubo“ komanda.

„A3000+A“ – atmosferiniais varikliais aprūpintos technikos įskaitoje – vien BMW gamintojo automobiliai, atstovaujantys „Telšių statybos“, „ITCC Racing“ bei „Cone Forest Motorsport“ komandas. „GT“ įskaitoje gamintojų įvairovę užtikrina „Artas racing“ komanda su „Lexus ISF“, o jiems konkurenciją užtikrins „Rotoma Racing“ komanda su „BMW M3“ ir gedimų šį sezoną persekiojama „Skuba Racing Team“ su BMW M3 E92.

Nuo „Volgų“ iki „Lamborghini Gallardo“

Po ištvermės lenktynių šeštadienį, sekmadienis greičio mėgėjus pasitiks su daug skirtingos technikos ir ilgu varžybų sąrašu.

Per vieną dieną trasoje varžysis daugiau kaip 90 dalyvių, sieksiančių pergalių virš 12 skirtingų įskaitų ir klasių, tad kiekvienas žiedinių lenktynių mėgėjas galės atrasti tiek savo mėgstamiausią lenktynių seriją, tiek favoritus kiekvienoje iš jų. Dalyviai varžysis „ABC Race“ (pradedančiųjų), „BGT“, „BTC1“, „BTC2/ TCR Trophy“, „Formula Historic“, „Lada Open“, „National Class“ ir „National Class1“, „Over 2000“, „Super 1600“, „VAZ 1300“, „VAZ 1600“ ir „Volga“ įskaitose.

Taigi, per visą savaitgalį Rygos „Bikernieki“ trasoje bus įsuktas ne vienas šimtas kilometrų, o susumavus arklio galias, sukauptas po kapotais susidarytų tikrai įspūdingas skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją