Oras „Tor Poznan“ trasoje susirinkusiems sportininkams iš tiesų krėtė aibes ir siuntė išbandymus – nuo 37 laipsnių karščio dėl lietaus staiga atvėso iki 13-os. Varžybos neapsiėjo be papildomo streso, kritimų ar lėtesnio, nei norėtasi, važiavimo. Iš pirmojo „B600” klasės važiavimo dėl lietaus pasitraukė 9 dalyviai.

„Nebebuvo kada nuiminėti ratų ir nešti juos į permontuoti, kur dar ir eilė susidarė. Taigi kai kurie dalyviai iš viso nestartavo, o aš, pavyzdžiui, važiavau su sausai dangai skirtomis padangomis. Deja, pagal lenkų organizatorių taisykles nespėjau apvažiuoti 75 proc. varžybų distancijos, todėl mano rezultato neužskaitė“, – apgailestauja „B600“ klasėje rungtyniaujantis Gedas Čeplaitis.

Ankstesniame varžybų etape šioje trasoje „B600“ klasėje lenktyniaujantys Mantas Urmonas, Gedas Čeplaitis ir Paulius Lubas pasirodė labai gerai – bendroje su lenkų įskaitoje pasidalino atitinkamai antrą, trečią ir ketvirtą vietas, o šįkart varžybos sėkmingiau baigėsi tik M. Urmonui – bendroje įskaitoje jis buvo trečias, savo klasėje – pirmas. P. Lubas krito – jam varžybos tuokart baigėsi.

„Šiuo motociklu šitoje trasoje ant šlapios dangos buvau pirmą kartą, todėl patirties trūkumas davė savo. Per anksti ėmiau gazuoti ir motociklo galas nuslydo“, – pasakoja sportininkas.

Pasak jo, šioje klasėje krito ir du lenkai.

Kaimynams teko geriausios pozicijos

„B1000“ klasės varžybos vyko jau džiūstančioje trasoje, taigi vieni sportininkai rinkosi sausai trasai skirtas padangas, kiti – šlapiai. Čia varžėsi 18 sportininkų – 13 lenkų ir 5 lietuviai.

Vis tik šįkart lietuviai kaimynams užleido geriausias pozicijas, o lietuvių įskaitoje pagal geriausius laikus išsirikiavo Tauras Norkūnas, kuris praeitame varžybų etape šitoje pačioje trasoje buvo kritęs. Antrasis buvo Aidas Ramanauskas, trečiasis – Vytautas Stasaitis.

Mantui Marcinkevičiui koją pakišo pasibaigę degalai – nors ir jų pasipildė, nespėjo laiku išvažiuoti į trasą ir jo rezultatas nebuvo įskaitytas.

Krito ir „Superbike“ lyderiai

Pasak „Superbike“ klasėje lenktyniaujančio Šarūno Plado, šios klasės varžybose visi važiavo su lietaus padangomis. Priešingai nei ankstesnėse varžybose „Tor Poznan“ trasoje, šįkart Š. Pladui gana gerai sekėsi laikyti tempą – bendroje įskaitoje buvo ketvirtas, tarp lietuvių pirmavo, o jam ant kulnų lipo Audrius Žukaitis.

Tačiau paskutiniame rate Š. Pladas krito. Nors būtų galėjęs tęsti važiavimą, sportininkas tikina buvęs teisėjų suklaidintas.

„Paskutiniuose posūkiuose teisėjai vėliavomis rodė, kad varžybos baigtos. Todėl finišo liniją kirtau „pit lane“ zonoje, o ne finišo tiesiojoje, ir mano rezultatas buvo anuliuotas. Ši situacija dar sprendžiama“, – sako Š. Pladas.

„Superbike“ klasėje geriausiai pasirodė lenkai – jie užėmė pirmąsias pozicijas. Pasak Š. Plado, trasoje krito ir lenkų lyderis. Šis, nors ir sugebėjo tęsti važiavimą, galiausiai turėjo pasitraukti dėl motociklo techninio gedimo. Tarp lietuvių sportininkų pagal dabartinius rezultatus „Superbike“ klasėje pirmąją vietą užėmė A. Žukaitis, bendroje su lenkais įskaitoje likęs ketvirtas. Antrasis – Kęstutis Stankūnas. Trečiąją vietą užėmė Tomas Januška, kuris varžybų metu krito, tačiau sugebėjo tęsti lenktynes. Šioje klasėje rungėsi 13 sportininkų.

„Pretendent“ klasės varžybos vyko penktadienį, jose startavo 8 sportininkai. Tarp „1000 cc” klasės dalyvių greičiausias buvo Ignas Udra. Nuo jo penkiomis sekundėmis atsiliko Marius Blažys, aplenkęs iš antrosios vietos startavusį Aurimą Kvietkų – šis liko trečiasis. „600 cc” klasėje pirmasis atvažiavo Algirdas Gineika, antrasis – Rimvydas Blekys, trečiasis – Stasys Ivašauskas.

Lietuvos plento žiedo čempionato dalyviams liko dar du varžybų etapai – rugsėjo 1-ą įvyksiantis Estijoje ir rugsėjo 8-tą namų trasoje „Nemuno žiede“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją