Dainininkė Janis Joplin išmargino savo „VW Beetle“, Johnas Lenonas neatpažįstamai pakeitė savo „Rolls Royce“. Tuo tarpu vienas žymiausių pasaulio grafikų Andy Worhollas labiausiai išpopuliarino BMW puošybą, kai ranka tapė ant BMW M1 modelio. Atėjo laikas ir Lietuvai atsirasti meniškų automobilių pasaulio žemėlapyje, teigiama lenktynių organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Pionierius šioje srityje bus menininkas bei kūrybos vadovas Gabrielis Žvirblis. Jis „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse vandens pagrindo akriliniais dažais ir teptukais bei akriliniais žymekliais pieš ant „Nissan Leaf“ elektromobilio.

Užaugo meniškoje aplinkoje

GZPARROW slapyvardžiu besivadinantį vilnietį turėtų žinoti visi bent kartą matę GRLA, „Puč“ ir „Le Trüss“ prekės ženklus ir produktus, nes būtent jis juos sukūrė. Taip pat G. Žvirblis sukūrė trečiojo „Autoplius.lt Fast Lap“ plakatą su degančiu skeletu bolide.

Giedriaus Žvirblio kūryba

„Mano tėtis Vaidas Žvirblis yra plataus spektro menininkas, kuris visada šalia kažką kurdavo, o mama – dizainerė Aušra Haglund, kuri siūdavo ir kurdavo visada fone. Aš pats kažką rimčiau pradėjau daryti tik 11 ar 12 klasėje, kai supratau, kad reikia kažkur stoti. Įstojęs į grafinį dizainą pradėjau daugiau domėtis viskuo ir atradau savo stipriausias savybes. Bet grafinį dizainą mečiau, nes nepatiko“, – apie savo menininko karjerą pasakoja jis.

Kūryba pagal aplinkybes

Kūrėjas pripažįsta, kad dar neturi labai konkrečios idėjos, koks piešinys atsiras ant „Nissan Leaf“, nes dauguma tokių interaktyvių projektų įvyksta tiesiog vietoje.

„Viskas priklauso nuo aplinkos, objekto formos ir naudojamų priemonių. Tada galimybės ir galutinis vaizdas tarsi susidėlioja savaime. Turiu kelias pradines idėjas, bet didžioji dauguma mano darbų vyksta čia ir dabar“, – apie savo kūrybinę strategiją pasakoja G. Žvirblis.

Giedriaus Žvirblio kūryba

Rugpjūčio 11 d. Kačerginės „Nemuno žiedo” trasoje vyks trečiasis „Autoplius.lt Fast Lap” etapas. Kai tik saugos automobilis „Nissan X-Trail“ išsuks iš trasos jame bus duotas startas Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato etapui su 57 dalyviais, „Time Attack” greičiausio rato lenktynėms su 100 dalyvių, Lietuvos semi-PRO drifto čempionato etapui su 30 dalyvių ir naktiniam driftui Šerykloje. Taip pat vyks daugiau nei dvigubai prailgintos egzotiškosios 4 valandų ir 20 minučių ištvermės lenktynės tamsoje „Naktinės Lenktynės 420”. Jų startas šeštadienį 20 val., o finišas – 20 minučių po vidurnakčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją