Manto Matukaičio ir Aistės Antanaitytės-Matukaitės duetas negali gyventi be lenktynių. Prieš penkmetį juos suvedė lenktynės. Nuo to laiko jie suka ratus žiedinių lenktynių trasose kartu vienoje komandoje, dalinasi automobiliu ilgų nuotolių lenktynėse, dalinasi juo „Time Attack“ važiavimuose. Tačiau dar nė karto jie nekovojo vienas prieš kitą.

Šių metų sezonui „Dynami:t Energy“ ekipa pasiruošė net du beveik identiškus BMW E46 automobilius, tad Mantas Matukaitis sako, kad šeimyninis išvažiavimas į žiedines sprinto lenktynes buvo neišvengiamas.

„Mes juokaujame: šeimoje du lenktynininkai ir du lenktyniniai automobiliai. Sutapimas? Kažkada turėjome abu išvažiuoti į tas pačias lenktynes“, – sakė M. Matukaitis.

"Dynami:t Energy" komanda

Skirtinga galia

Abu „Dynami:t Energy“ automobiliai turi tokį patį BMW E46 modelio kėbulą. Tik durų skaičius skirtingas. M. Matukaitis važiuos su kupė, A. Antanaitytė-Matukaitė – sedanu. Tiesa, abu kraipo galvas – santykių trasoje nesiaiškins, mat vyro vairuojamas gerokai naujesnis ir galingesnis automobilis turi didelį greičio pranašumą lyginant su žmonos.

„Mantas jau ne pirmą sezoną kovoja dėl aukščiausių pozicijų „Autoplius.lt Fast Lap Race“ važiavimuose, o aš visą tą laiką važiavau tik ilgų nuotolių lenktynėse. Man tai bus nauja patirtis, dėl to kovoti su vyru nesiruošiu, o ir dėl technikos skirtumų negalėčiau. Penkmečio lenktynių trasose proga išsikėliau sau naują tikslą – išbandyti sprinto lenktynes. Į aukščiausias pozicijas nepretenduoju.

"Dynami:t Energy" komanda

Pirmasis dešimtukas R3000 klasėje labai greitas. O man dar reikia išmokti startuoti „košėje“ ir į finišą atvažiuoti sveiku automobiliu. Juk ištvermės lenktynėse visi saugo savo techniką, nes ji valandų valandas turi važiuoti greitu, tačiau stabiliu tempu, komandos turi įvairias strategijas kaip laimėti. Čia lenktynininkams viską reikia išsiaiškinti per 8 ratus“, – sakė A. Antanaitytė-Matukaitė.

Komandos strategija

Stodami prie vienos starto linijos Matukaičių šeimos nariai vienas prieš kitą lenktyniauti nesiruošia. Kiekvienas turi savo varžovus, o šis projektas – „Dynami:t Energy“ komandos strategija. Daugiau narių – daugiau taškų metinėje komandinėje įskaitoje, kurių trūksta po nesėkmingo antrojo etapo Rygoje.

"Dynami:t Energy" komanda

„Tai mūsų komandinė – šeimyninė strategija. Komandai reikia daugiau taškų. Žmona pirmą kartą dalyvaus sprinto lenktynėse, apsipras, o aš bandysiu kovoti dėl aukščiausių pozicijų metinėje įskaitoje. Po visų nesėkmių ir gedimų Rygoje turiu nedaug šansų metų gale užlipti ant aukščiausio podiumo laiptelio, bet bandysiu kopti kuo aukščiau“, – savo tikslą išdavė M. Matukaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją