Varžybų organizatorius Audrius Gimžauskas atskleidė, kad ypač daug dėmesio šiemet skirta žiūrovų patogumui. Į žiūrovų zonas bus galima patogiai atvykti ir išvykti šalutiniais keliais, o jose ralio aistruoliai išvys tikrai įspūdingus vaizdus, teigiama varžybų pranešime žiniasklaidai.

Organizatoriai šiemet pasirūpino, jog 140 km distancijos ralyje nestigtų įdomių vietų – šiemet ralis bus ne toks greitas, sudėtingesnis vairuotojams ir šturmanams bei vaizdingesnis žiūrovams. Du tramplinai, iš kurių vienas pavadintas Vaidoto Žalos vardu, yra papildomai pakelti, todėl ralio aistruoliai čia turėtų išvysti gražių šuolių.

A. Gimžauskas pažymėjo, kad didelį darbą organizuojant šį ralį nuveikė varžybų vardo partneris Martynas Samsonas, kuris į Lietuvą priviliojo garsius ralio lenktynininkus iš Europos ir net JAV.

„Jis sugebėjo pakviesti ne tik autosporto žvaigždyną – Suomijos ralio čempioną Teemu Asunmaa, legendinį WRC pilotą Tonį Gardemeisterį, bet ir atkapstė, kad garsus Madrido „Real“ vartininkas, buvęs Ispanijos rinktinės vartų sargas dabar lenktyniauja ralyje. Taigi, Martyno kvietimu, jis irgi atvyksta į Lietuvą. Tikimės, kad finišuos kuo daugiau ekipažų ir žiūrovai pamatys gražią kovą“, – sakė jis.

Renginio metu taip pat gyvai pristatytas ir didžiausias šių metų ralio prizas – naujas „Toyota Yaris“. Šis prizas atiteks greičiausiam R2 klasės dalyviui.

Ralyje dalyvausiantis Vaidotas Žala atskleidė dar vieną intriguojančią naujieną. Prieš ralį tarp jo ir Vytauto Švedo vyks dar vienerios, kiek neįprastos lenktynės.

V. Žala ir V. Švedas jėgas išmėgins vairuodami žoliapjoves. Jie varžysis „Stokker“ serviso zonoje penktadienį, prieš oficialų varžybų atidarymą 13.30 val.

Iš karto po Vaidoto Žalos ir Vytauto Švedo akistatos vairuojant žoliapjoves bus duotas startas varžyboms. Pirmąją ralio dieną dalyviams teks įveikti penkis greičio ruožus. Ketvirtasis ir penktasis greičio ruožai vyks Rokiškio mieste ir žiūrovams bus nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)