TCR serija savo gyvavimą pradėjo 2015 metais ir dabar yra puikiai žinoma visame pasaulyje. Varžybos su TCR lenktyniniais automobiliais, išriedėjusiais iš oficialių automobilių gamintojų gamyklų, vyksta Pasaulio, Europos ir atskirų regionų bei valstybių mastu.

„Džiugu, kad TCR serija pagaliau populiarėja ir Baltijos šalyse“, – Palangos lenktynių rengėjų pranešime cituojamas „TCR Baltic Trophy“ lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

Jaunoji trijulė

Šeštadienį prie legendinių 1006 km lenktynių starto stojo 37 komandos, iš kurių septynios važiavo su TCR serijos automobiliais ir kovojo atskirose „TCR Baltic Trophy“ varžybose, pasižymėjusiose įdomia kova.

Po lenktynių finišo, pirmas įrašas „TCR Baltic Trophy“ varžybų istorijoje yra toks: „2018 metų „TCR Baltic Trophy“ varžybų nugalėtojai – „ALM Motorsport“ komanda.“

Šios estų komandos „Seat Cupra TCR“ automobilį vairavo trys labai jauni bei greiti lenktynininkai iš trijų Baltijos šalių. Labai simboliškas sutapimas – „TCR Baltic Trophy“ ir komanda su trijų šalių atstovais. Tai lietuvis Justas Jonušis, kuriam vos 16 metų, 18-metis estas Robinas Vaksas ir latvis Reinis Nitišs, kuriam 22 metai. Verta paminėti, kad šis latvių lenktynininkas yra Europos ralio kroso čempionas.

Greičiu stebino „Hyundai“

Dar lenktynių kvalifikacijos metu „Hegelmann Transporte By Algirdai@nebankrutuok.lt“ komanda su vieninteliu „Hyundai i30 N TCR“ automobiliu įrodė, kad TCR serijos automobiliai bus itin greiti ir nenusileis tempu bendroje „Aurum 1006 km“ lenktynių įskaitoje.

Kvalifikacijoje olandas Kevinas Abbringas su „Hyundai i30 N TCR“ buvo greičiausias tarp „TCR Baltic Trophy“ varžybų dalyvių ir šeštas absoliučioje „Aurum 1006 km“ lenktynių įskaitoje.

Varžybų metu komandos greičiausiai įveiktas ratas (1 min. 12,909 sek.) buvo tik 1,922 sek. lėtesnis, negu absoliučios „Aurum 1006 km“ lenktynių įskaitos nugalėtojų, važiavusių su GT klasės „Porsche 991“ automobiliu arba 0,435 sek. prastesnis, negu trečioje vietoje finišavusio kito „Porsche 991“.

4 TCR absoliučioje įskaitoje

Absoliučioje „Aurum 1006 km“ lenktynių suvestinėje „ALM Motorsport“ komanda užėmė ketvirtąją vietą, nusileidusi tik trims GT klasei priklausantiems „Porsche“ automobiliams. Penktąją bendros įskaitos vietą pelnė „DHL Racing Team“.

„London Grill Racing Team“ finišavo pirmojo dešimtuko ribose – jie absoliučioje įskaitoje buvo aštunti. „Energizer Racing“ komanda su „Volkswagen Golf GTI TCR“ automobiliu finišavo devintoje bendros įskaitos vietoje.

Įdomus faktas, kad pirmų trijų „TCR Baltic“ prizininkų komandose važiavo po vieną lenktynininką, kuriam dar nėra 18 metų. „ALM Motorsport“ sudėtyje buvo 16-metis J. Jonušis, prie „DHL Racing Team“ komandos vairo sėdėjo 15-metis Kasparas Vaškelis, o „London Grill Racing Team“ atstovavo 17-metis Julius Adomavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją