Patyręs šonaslydininkas Gediminas Ivanauskas, važiuodamas poriniuose važiavimuose nesuvaldė savo automobiliio „Nissan 200SX“. Vairuotojas galine automobilio dalimi užkabino atitvarus ir juos kilstelėjęs nuskriejo link susirinkusių žiūrovių bei ten esančių darbuotojų.

DELFI skaitytojas užfiksavo avarijos akimirką. Vaizdo įraše matoma, kaip vos per plauką skaudžių pasekmių pavyko išvengti lenktynių apsaugos darbuotojui.

Susisiekus su lenktynių organizatoriais, šie patikino, kad sužeistų nėra, tačiau įvertinus atitvarams padarytus pažeidimus, šonaslydžio varžybos buvo nutrauktos.

„Aurum 1006 km lenktynės“ rytoj vyks kaip numatyta, kadangi atkarpa su pažeistais atitvarais nėra lenktynių trasos dalis.

Papildyta 00:16 valandą

Organizatorių atsiųstame pranešime spaudai teigiama, kad netrukus iš sustojusio automobilio išlipęs G. Ivanauskas atsistojo ant stogo ir pamojavo visiems gausiai susirinkusiems šoninio slydimo gerbėjams taip pademonstruodamas, kad jam viskas gerai, o didžiulis publikos palaikymas privertė sportininką ir nusišypsoti.

G. Ivanauskas yra vienas labiausiai patyrusių Lietuvos drifterių – lenktyniauja kone kiekvieną savaitgalį, dalyvauja ne tik Lietuvos, bet ir Baltarusijos bei Ukrainos čempionatuose. Jo „Nissan 200SX“ pasiekia apie 700 AG pajėgumą. Avarija Ivanulės planų nepakeitė: iš Palangos jis išlėkė į Vilnių, kur pasiims kitą savo automobilį ir važiuos į varžybas Baltarusijoje.

Varžybos nutrauktos vos prasidėjus poriniams važiavimams, tad sportininkai apdovanoti buvo pagal kvalifikacijos rezultatus. Pirmą vietą užėmė Arūnas Černevičius su 700 AG pajėgumą pasiekiančiu „BMW E36 V8 Turbo“, antras liko V. Vindžigelskis, trečias – B. Čirba. Netrukus po drifto apdovanojimų ant scenos lipo geriausiai pasirodžiusios 108 km moterų iššūkio dalyvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)