„Galime pasidžiaugti, kad varžybų lygis kyla. Pirmiausia, po ilgos pertraukos Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato etapas surengtas ne treniruočių formato pagrindu, o varžybų, kaip ir priklauso. Tai yra, vyko dvi treniruotės, tuomet kvalifikaciniai važiavimai ir varžybos. Antra, anksčiau kelerius metus važiavimams sujungtos klasės atskiriamos“, – pažymi Lietuvos motociklų sporto federacijos Plento žiedo komisijos pirmininkas Jaroslavas Buinauskas.

Greičiausi – vėl lietuviai

Greičiausių „Superbike“ motociklų klasėje ant pakylos išsirikiavo Šarūnas Pladas, Tomas Januška, nuo lyderio atsilikęs 27 sekundes, ir Mindaugas Nemunis. Antrajame čempionato etape Latvijoje trečiąją vietą užėmęs Andrius Žiukaitis čia buvo ketvirtas. Geriausias rato įveikimo laikas vėl atiteko Š. Pladui – 1:10.769.

B1000 klasėje greičiausiai nuvažiavo Jaroslavas Maleiko. Mindaugas Malūkas nuo jo atsiliko 10-čia sekundžių, o 7-mis sekundėmis nuo šio sportininko – trečią vietą pelnęs Valdemaras Klyševskij.

„Superbike“ ir B1000 klasių varžybose dalyvavo 16 sportininkų iš Lietuvos ir Latvijos. Š. Pladas buvo pirmasis ir bendroje su kaimynų įskaitoje.

Kritimas perrikiavo lyderius

Lietuvių B600 ir latvių „Supersport“ klasių varžybose dalyvavo 9 sportininkai iš abiejų šalių. Lenktynės nesėkmingai susiklostė lenktynių favoritui Mantui Urmonui, kuris kvalifikacijoje buvo greičiausias. Jis po kritimo viename iš posūkių buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Absoliučioje įskaitoje pirmą vietą užėmė latvis Ilmaras Rudzonis, atkaklioje kovoje aplenkęs antroje vietoje likusį Paulių Lubą. Trečią vietą užėmė Egidijus Jankauskas. B600 klasėje ant nugalėtojų pakylos užlipo P. Lubas, E. Jankauskas ir Edgaras Šiuparis.

Gausiausioje C (Pretendent) klasėje dalyvavo 20 sportininkų. Dėl aukščiausių pozicijų bendroje įskaitoje vyko atkakli kova tarp lietuvių ir latvių. Pirmas finišo liniją kirto lietuvis Artūras Darbutas. 4,5 sekundėmis nuo šio atsilikęs antrą vietą užėmė Aleksandras Sinicinas. Trečiasis buvo Renatas Tarutis, nuo latvio atsilikęs tik sekundės dalimi.

Lietuvių čempionato C1000 klasės įskaitoje nugalėtojų vietas užėmė A. Darbutas, R. Tarutis ir Marius Blažys. C600 klasėje greičiausias buvo Laimonas Gumbeliavičius, antras – Algirdas Gineika, trečias – Žilvinas Butkevičius.

Mėgėjai – stiprūs

Pasak LMSF Plento žiedo komisijos pirmininko, sprendimas šalia Lietuvos čempionato steigti varžybas mėgėjams – išties pasiteisino. „Naujai sukurta „Street“ klasė sulaukė tikrai didelio susidomėjimo. Šių motociklininkų neišgąsdino net vėsokas ir drėgnas oras. Visi jie vairavo paprastus gatvei skirtus motociklus be jokio specialaus sportinio paruosimo. O šios klasės dalyvių parodyti rezultatai džiugina. Ne vienas jų jau dabar galėtų drąsiai startuoti aukštesnėse Lietuvos čempionato klasėse“, – teigia J. Buinauskas.

Lietuvos „Street“ klasės taurės varžybose dalyviai rungiasi dviejose grupėse – 1000 cc ir 600 cc motociklų. Motociklininkus instruktavo ir į trasą išlydėjo pats Š. Pladas.

Šiame pirmajame iš trijų taurės varžybų etapų 1000 cc klasėje greičiausias buvo Eimantas Juškauskas. Jo geriausias rato įveikimo laikas – 1:22.849, o vidutinis važiavimo greitis siekė 145 km/val. (palyginimui: C klasės lyderio – 156,4 km/val., o Š. Plado – 170,4 km/val.). Antrą vietą užėmęs Nedas Vinckus nuo lyderio atsiliko tik sekundės dalimi. Trečiasis buvo Dainius Jočys. 600 cc klasėje pirmąsias tris vietas užėmė Saulius Kielius, Mindaugas Pupienis ir Gytis Ziukas.

Lietuvos čempionate sportininkai rungtyniavo 5 klasėse: „Superbike“, „Supersport Rookie“ iki 600cc (B600), „Rookie“ virš 600cc (B1000), „Pretendent“ iki 600cc (C600) ir „Pretendent“ virš 600cc (C1000). Trečiajame etape ir „Street“ klasės varžybose varžėsi 63 dalyviai. Renginį organizavo ir finansavo Lietuvos motociklų sporto federacija, VšĮ „Nemuno žiedas„ir motociklų sporto klubas „Coffee Racers“. Kitas čempionato etapas vyks liepos 14-15 dienomis „Tor Poznan“ žiede Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)