Išnešė sveiką kailį

Jau šį savaitgalį Rygoje, Bikerniekų trasoje vyks antrasis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas. Dėl čempiono titulo R3000 klasėje kovojantis „Dynami:t Energy“ ekipos lenktynininkas Mantas Matukaitis itin aršiame ir avarijomis paženklintame pirmajame etape gerokai aplamdė savo automobilį. Taip, kad į trasą su savuoju „BMW M3“ grįžo likus mažiau nei savaitei iki kitos čempionato kovos.

Laiko išsibandyti ir susireguliuoti techniką ne itin daug, tad paskutines dienas jis kartu su mechanikais leido Kačerginės „Nemuno žiede“. Po šiandienos įvykio kartu su meistrais teks praleisti ir paskutines naktis iki varžybų.

„Turėjome problemų su akceleratoriaus pedalu, tad mechanikai jį pakėlė aukščiau nuo grindų. Po tiesiosios „Šakių“ posūkio link, prieš pat stabdymą koja nuslydo nuo greičio pedalo ir užstrigo po juo. Teko stipriai stabdyti kaire, bet deja, sekundės pritrūko. Nepaisant to, pavyko išbandyti naujas, padidintas saugumo zonas, po to lengvai pabučiavau šalia atitvarų esančias padangas. Viskas baigėsi laimingai, automobilis patyrė tik kosmetinius pažeidimus, tad „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse startuosim“, – po avarijos pasakojo M. Matukaitis.

Saugumo zonos veikia

GPS duomenimis, prieš pat stabdymą „Dynami:t Energy“ komandos pilotas buvo pasiekęs 202 km/val. greitį. Tiesioji prieš „Šakių“ posūkį – viena greičiausių „Nemuno žiedo“ trasos vietų, o stabdymo zona prieš lėtą, ties Šakių plentu esantį posūkį viena pavojingiausių, mat čia lenktynininkai turi dvigubai sumažinti greitį, o stabdymo zonoje asfaltas nelygus. Šioje vietoje „atsižymėjo“ daugelis lenktynininkų. Vieniems baigėsi sėkmingai, kitiems – nelabai. Štai pernai čia dėl stabdžių problemos automobilį stipriai apdaužė Indrė Senkutė-Gedgaudienė.

„Jeigu iš trasos taip būčiau išlėkęs praėjusiais metais, ko gero dabar tektų ieškoti naujo automobilio kėbulo, arba bent jau radiatoriaus ir kitų priekyje esančių mazgų. Padidintos greičio gesinimo zonos tikrai į naudą. Ten, kur šiemet dar čiuožiau didžiuliu greičiu, praėjusiais metais jau būčiau įsipynęs tarp geležinių trasos atitvarų ir laukčiau medikų pagalbos“, – samprotavo M. Matukaitis.

Lenktynininkas džiaugiasi, kad automobilio pažeidimai nedideli, ir jau šį šeštadienį galės toliau kovoti dėl R3000 klasės čempiono titulo. Nors „Dynami:t Energy“ komanda Rygoje esančioje Bikerniekų trasoje lankėsi tik kartą, Mantas iš ten grįžo patenkintas, mat konfigūracija puikiai tinka jo vairavimo stiliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)