Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, Anykščių kartodromas taps ketvirtuoju Lietuvoje, kuriame sporto klubas bus pakvietęs važinėtis motociklininkus.

„Labai gerai, kad Lietuvoje daugėja vietų, kur gali treniruotis motociklininkai. Taip pat investuojama į trasų atnaujinimą. Tai suteikia daugiau galimybių treniruotis ir sportininkams, ir visiems motociklų mėgėjams. Kartodromuose pastarieji gali kaip reikiant išsikrauti bei patobulinti vairavimo įgūdžius. Svarbiausia, kad tai vyksta saugioje, uždaroje ir tam pritaikytoje trasoje“, – pažymi varžybas organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Pirmasis „Liqui Moly Moto Sprinto“ etapas vyko Aukštadvario kartodrome. Čempionato dalyviai varžosi keturiose klasėse pagal motociklų tipus: gatvės („street“), supermoto, galingesnių sportinių (1000 cc) ir 600 cc sportinių motociklų, taip pat skelbiami bendroje įskaitoje greičiausiai trasos ratą įveikę dalyviai.

Pirmajame etape greičiausiai trasos ratą įveikė Justinas Kontrauskas, važiavęs 600 cc klasės motociklu. Antras bendroje įskaitoje buvo Lukas Jasiulevičius, o trečias – Sergejus Busko. Abu motociklininkai važiavo 1000 cc sportiniais motociklais. „Galima sakyti, kad galingesnis variklis negarantuoja geresnio rezultato, jeigu vairuotojo meistriškumas neleidžia išnaudoti tos galios pranašumo“, – tvirtina A. Dautartas.

Norint važinėtis kartodromuose, galima atvykti bet kokio tipo motociklu. Motociklams taikomi nesudėtingi techniniai reikalavimai, kurių pagrindinis tikslas – užtikrinti dalyvių saugumą. Organizatoriai patikrina akseleratoriaus rankenėlės laisvumą, padangų bei stabdžių kaladėlių nusidėvėjimą ir ar nėra motociklo skysčių nutekėjimo. Dalyviai turi dėvėti motociklininkų aprangą, specialius batus, pirštines ir šalmą. Registracija vyksta organizatorių interneto svetainėje. Viso čempionato nugalėtojai paaiškės po paskutiniojo etapo rugsėjo mėnesį.

Už 1 km nuo Anykščių esantis kartodromas turi kelias trasų konfigūracijas, pritaikytas sportininkams ir mėgėjams. Trasos danga prieš kelerius metus buvo visiškai atnaujinta. Kaip pastebi A. Dautartas, dėl naujos dangos motociklininkai čia galės drąsiau jaustis ir labiau pasimėgauti intensyviu motociklo valdymu. O po treniruotės ir varžybų kartodromo svečiai galės atsigaivinti visai šalia trasos esančiame ežere.

„Coffee Racers“ renginius motociklininkams iki šiol yra organizavę Aukštadvario, Elektrėnų ir Kuršėnų kartodromuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją