Tai tik antras kartas, kai minėtose varžybose triumfavo automobilių gamintojas iš Japonijos. Pirmą kartą tai pavyko pasiekti „Mazda“ 1991 metais.

„Toyota“ LMP1 bolidą paskutinis pilotavęs Kazuki Nakajima finišo liniją kirto pirmas, dviem ratais aplenkęs antrąjį japonų ekipos bolidą pilotavusius sportininkus Kamui Kobayashį, Mike‘ą Conway ir Jose Marią Lopezą.

Skirtumas tarp dviejų „Toyota“ bolidų galėjo būti mažesnis, bet iki finišo likus mažiau nei 2 valandoms, kelis kartus buvo nubaustas K. Kobayashi. Viena iš baudų japonui buvo skirta už tai, jog sportininkas laiku nepasuko į techninio aptarnavimo zoną ir įveikė vienu ratu daugiau nei leidžia taisyklės. Bet net ir negavęs baudų japonas nebūtų galėjęs rimčiau pasipriešinti pirmoje vietoje finišavusiam K. Nakajimai. Su pastaruoju pergalės šampanu džiaugėsi dukart F-1 čempionas F. Alonso ir Sebastienas Buemi.

388 ratus įveikę nugalėtojai kontroliavo situaciją lenktynėse nuo 16-os lenktynių valandos. Du „Toyota“ bolidai taip ir nesulaukė rimtesnės konkurencijos iš varžovų. Geriausi iš jų buvo „Rebellion“. Pastarosios ekipos pilotai Mathiasas Beche, Thomas Laurentas ir Gustavo Menezesas nuo nugalėtojų atsiliko 12 ratų.

Nesėkmingai debiutinės lenktynės susiklostė Jensonui Buttonui. Britas, atstovavęs rusų „SMP Racing“ komandai, iš varžybų pasitraukė dėl variklio gedimo iki finišo likus mažiau nei valandai.

LMP2 klasėje triumfavo „G-Drive“ ir jos pilotai Jeanas-Ericas Vergne‘as, Romanas Rusinovas ir Andrea Pizzitola. Paskutinis bolidą pilotavęs J.-E. Vergne‘as antroje vietoje likusius „Signatech Alpine“ atstovus Nicolas Lapierre, Andre Negrao ir Pierre Thiriet aplenkė dviem ratais. „G-Drive“ komanda bendroje įskaitoje liko penkta, 19 ratų atsilikusi nuo nugalėtojų.

„GTE Pro“ klasėje pirmos dvi vietos atiteko „Porsche“ komandai. Jos pilotai Kevinas Estre, Michaelas Christensenas ir Laurensas Vanthooras finišavo pirmi klasėje, o Richardas Lietzas, Gianmaria Bruni ir Fredericas Makowiecki liko antri. Tai pirmas kartas nuo 2013 m., kai „Porsche“ triumfavo „GTE Pro“ klasėje.

„GTE Am“ klasėje pirma vieta džiaugėsi taip pat „Porsche“ automobilį naudojusi „Dempsey-Proton“ komanda ir jos pilotai Mattas Campbellas, Christianas Reidas ir Julienas Andlaueris.