Į trasą nė nepačiupinėjus

Paskutinis mėnuo „DHL racing“ komandai buvo itin sudėtingas. Prieš tris savaites Rygoje keturių valandų ištvermės lenktynių metu sudužo abu Ramūno Čapkausko automobiliai: tiek jaunių komandos vairuojamas „BMW E36 M3“, tiek pagrindinis įrankis pergalėms skinti „BMW E46 M3 GTR“. Pastarasis buvo sumaitotas nepataisomai.

Sezonas prasidėjo, o „DHL Racing“ neturėjo su kuo lenktyniauti. R. Čapkauskas priėmė toliaregišką sprendimą ir su „Autojuta“ pagalba itin greitai įsigijo „Seat“ automobilių sporto padalinio pagamintą „Cupra TCR“ bolidą.

Komanda šį automobilį pristatė tik ketvirtadienį. Penktadienį jis jau iškeliavo į Rygoje esančią Bikerniekų trasą ir šį šeštadienį jau lenktyniavo Baltijos šalių ilgų nuotolių lenktynių čempionato antrajame etape. R. Čapkauskas, Audrius Stasiulevičius ir Kasparas Vaškelis į varžybas išvažiavo visiškai nepažinodami automobilio ir jo nesusiderinę. Sudėtingą trasą šturmavo tokiais pat parametrais, kokiais „Cupra TCR“ išvažiavo pro gamyklos vartus.

„Gamykliniame pakete šis automobilis važiuoja tikrai labai gerai. Žinoma, paskutiniu metu važiavau vien galu varomais automobiliais, tad reikėjo šiek tiek priprasti, bet visas valdymo subtilybes perpratau greitai“, – automobiliu džiaugėsi R. Čapkauskas.

Greitis atsiras suderinus automobilį

Nepaisant to, kad „DHL Racing“ komanda nei kiek nepažinojo automobilio, pirmosiomis valandomis ji kovojo dėl podiumo. Vėliau tempą teko kiek sumažinti dėl per didelio padangų dėvėjimosi, priverstinio sustojimo pareikalavo ir viena sprogusi padanga. Važiuoklė nebuvo pritaikyta tokiai trasai.

„Šiose lenktynėse gavome labai daug informacijos. Aš jau žinau, kaip aš noriu susireguliuoti automobilį savo vairavimo stiliui. Tuo tarpu mano komandos draugams reikės pagreitėti, nes mums greičio šiek tiek pritrūko. Vis tik juos galima suprasti: tai visiškai naujas automobilis, tad jie jautė didžiulę įtampą, su kuria galiausiai susitvarkė. Kitose lenktynėse mes tik greitėsime“, – ketvirta vieta klasėje ir penkta bendroje įskaitoje džiaugėsi R. Čapkauskas.

„Automobilis man visiškai naujas. Jis tikrai labai greitas, tačiau jo dar nepažįstu, todėl nebandžiau siekti paties geriausio rezultato, nenorėjau pridaryti jokių problemų, važiavau saugiai, mokiausi vairuoti TCR klasės techniką“, – tik išlipęs iš automobilio sakė penkiolikmetis K. Vaškelis, demonstravęs pagirtinai stabilų tempą.

Pirmas finišas – pirmas podiumas

Daugkartinis beveik visų automobilių sporto disciplinų čempionas, Lietuvos automobilių sporto meistras R. Čapkauskas šiemet su greitųjų siuntų tarnybos „DHL“ pagalba į lenktynes išleido savo senąjį „BMW M3“, prie kurio vairo sėdi lenktynių naujokai.

„Aš lenktyniauju jau tris dešimtmečius. Man pavyksta važiuoti greitai ir vis dar pavyksta kovoti dėl pergalių. Aš tuo mėgaujuosi. Tačiau jaučiu, kad subrendau ir tam, kad galėčiau savo patirtį perduoti kitiems. Jaučiu pareigą auginti jaunuosius lenktynininkus, prisidėti prie automobilių sporto plėtros“, – „DHL Junior“ komandos atsiradimą komentavo R. Čapkauskas.

Pirmasis etapas šiai komandai nebuvo sėkmingas. Po smūgio galine dalimi į betoninius Bikerniekų trasos atitvarus komanda iš lenktynių pasitraukė po pirmųjų ratų. Šį savaitgalį Titas Čapkauskas, Simas Ramanauskas ir Nojus Jurevičius sėkmingai pasiekė finišą ir iškovojo trečiąją vietą A3000+ klasėje.

„Labai džiaugiuosi, kad pagaliau mums pasisekė nuvažiuoti visą distanciją be jokių incidentų. Žinoma, kartu su komanda padarėme nedidelių klaidelių, tačiau jos nebuvo esminės. O kadangi pirmosiose lenktynėse klasėje užėmėme trečią vietą, tuo labiau džiaugiamės ir jau laukiame kitų varžybų. Šis sportas ir tokie rezultatai tikrai „kabina“, – su ausis siekiančią šypsena veide kalbėjo S. Ramanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją