Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, antrus metus iš eilės čempionate dalyvauti buvo pakviesti ir Lietuvos sportininkai. Mūsų šaliai atstovaus Benediktas Čirba (Lietuvos ralio čempiono Evaldo Čirbos sūnus), iš Ukmergės ASK, ir Andrius Vasiliauskas. Abu sportininkai varžysis su 3 klasės BMW automobiliais išvystančiais virš 800 AG.

„Kaip žinome, „driftas“ yra techninė sporto šaka, kurioje ne viską lemia vairuotojo įgūdžiai. Praeitą rudenį pardaviau savo senąjį „Nissan“ automobilį ir „Groundwirus“ dirbtuvėse buvo sukonstruojas naujasis trečios serijos BMW. Šiemet čempionate varžysis daug stiprių sportininkų, kad tikiuosi, jog nauja technika ir treniruotės padės pagerinti pernykščius rezultatus“, – sakė B. Čirba.

Dideliais pažadais nesišvaistė pernai antrą vietą „Drift GP“ čempionate užėmęs A. Vasiliauskas: „Pernai sukurtas mano BMW yra tikrai konkurencingas, tad šiemet visuose etapuose stengiuosi pasirodyti kuo geriau. Priešininkai stiprūs, o sezonas baigsis tik rugsėjį“.
Andrius Vasiliauskas

Pernai iš lietuvių geriausiai sekėsi B. Čirbai, kuris galutinėje čempionato įskaitoje užėmė 10-ąją vietą.

Europos šonaslydžio čempionato tvarkaraštis:

2018 birželio 8-10 Plockas, Lenkija
2018 liepos 6-8 Mariapocs, Vengrija
2018 rugpjūčio 3-5 Ryga, Latvija
2018 rugpjūčio 17-19 Torunė, Lenkija
2018 rugsėjo 7-9 Hockenheimas, Vokietija
2018 rugsėjo 21-23 Mondello parkas, Airija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)