„Bus įdomu stebėti, kaip tie, kurie paprastai moko ir vertina kitus, dabar apsimainys vaidmenimis ir patys atsidurs stebimųjų pozicijoje. Manau, kad šios varžybos bus puiki proga vairavimo mokykloms parodyti savo instruktorius, galbūt savo mokytojus tarp jų atpažins esami motociklininkai, o būsimieji motociklų vairuotojai galės užmegzti kontaktus. Vis tik svarbiausia, manau, kad tokie renginiai prisideda prie saugesnės motociklų vairavimo kultūros kūrimo Lietuvoje“, – sako motociklų sporto klubo „Coffee Racers“, organizuojančio „Moto Fiestą“, prezidentas Adomas Dautartas.

Pasak vienos iš dalyvių kaunietės vairavimo instruktorės Kristinos Zakarauskaitės, atstovaujančios vairavimo mokyklai „Rigveda“, tokios varžybos bus labai įdomios – anksčiau, anot jos, nieko panašaus nebuvo. Nors motociklų vairavimo instruktore K. Zakarauskaitė dirba dar neseniai, ji įsitikinusi, kad vairavimo instruktoriai turi mokėti nepriekaištingai valdyti motociklą. „Kaip gi kitaip rodysime pavyzdį mokiniams?“ – klausia ji, pridurdama, kad šios varžybos bus gera proga išbandyti save.

Motociklų slalomas

Šeštadienį vyksianti „Moto Fiesta“ truks visą dieną nuo 10-tos iki 19 valandos. Čia, „Nemuno žiede“, taip pat vyks žiedinių motociklų čempionatas, ištvermės varžybos enduro motociklais „Moto5“, „čioperių“ „dragas“, pirmą kartą įvyks ir slalomas elektriniais motociklais. Pasak A. Dautarto, renginio dalyvius ir žiūrovus ypač traukia azartiška rungtis – „čioperių“ „dragas“, kur galima išvysti daugybę gražių ir garsiai riaumojančių plieninių žirgų. Čioperių traukos lenktynės – atviros varžybos, į kurias nebūtina registruotis iš anksto, tad prisijungti galės kiekvienas į „Moto Fiestą“ užsukęs „čioperio“ vairuotojas.

Įdomiu ir nauju „Moto Fiestos“ akcentu tampa ir motociklininkų su lopšiais socialinė akcija – Kauno retro motociklų bendruomenės motociklininkai lopšiuose vežios Kauno savivaldybės vaikų globos namų vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją